Ana SayfaPiyasaDespec Bilgisayar ve Ege Profil sorusu---

Despec Bilgisayar ve Ege Profil sorusu

1 / 2
Despec Bilgisayar ve Ege Profil sorusu
31 Ağustos 2016 - 09:22 www.borsagundem.com

KÂRDA İSTİKRARLI BÜYÜME ŞART

SORU- Son zamanlarda DESPC sürekli aşağı gidiyor, neden? 

Cevdet Menteş 

CEVAP-Despec Bilgisayar, Ocak 2014’te başladığı çıkışın ardından düzeltilmiş verilere göre Nisan 2016’da en yüksek 4,84 TL’yi test etti ve sonrasında kademeli olarak düştü. Halihazırda düşüş kanalı içindeki hareket devam ediyor. Hisse, 29 Ağustos 2016 günü ise kapanışını 3,40 TL’den gerçekleştirdi. 

Bir hissenin istikrarlı şekilde çıkabilmesi için gelir ve kârlılığını düzenli olarak yükseltebilmesi önemli. Despec Bilgisayar’ın ise geliri artırmakla birlikte kârında kayda değer bir artış gözlenmiyor. Son açıklanan 2016 yılı altı aylık bilançosunda da kârında düşüş yaşandı. Kârdaki gerilemenin hissenin fiyatına olumsuz yönde etkisi hissediliyor. Ancak hissenin fiyatındaki düşüşe rağmen fiyat kazanç oranının 13,52 seviyesinde bulunuyor olması elde edilen kâra rağmen fiyatın hâlâ düşük olmadığı anlamına geliyor. BIST 100 Endeksine dahil hisselerin fiyat kazanç ortalamasının 11,04 seviyesinde bulunduğu göz önüne alındığında Despec Bilgisayar’ın ortalamaların üzerinde olduğu sonucuna varmak yanlış olmayacaktır. Bununla birlikte hissenin fiyatı dolar bazlı verilere göre halka arz fiyatının altında bulunuyor. 

Görüldüğü kadarıyla gelir ve kârlılıkta istikrarlı bir çıkışın yaşanamaması hissedeki düşüşün temel nedeni. Mali yapısında gerçekleştirebileceği olumlu gelişim hissenin fiyatına da uzun vadede olumlu yönde yansıyacaktır.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)