Ana SayfaYatırımcı KöşesiDerlüks Deri ve Martı GYO sorusu ---

Derlüks Deri ve Martı GYO sorusu

2 / 2
Derlüks Deri ve Martı GYO sorusu
15 Temmuz 2019 - 09:20 www.borsagundem.com

ZARAR DÜŞME OLASILIĞINI ARTIRIR

SORU- MRGYO hissesinde 2018 yılı başında 1 TL üzerinde maliyetle aldım. Sürekli düşüş trendinde. Mali tablolarına baktığımda sürekli zarar açıklanıyor. Daha fazla beklemeden satılmalı mı yoksa artma olasılığı var mı?

Anıl Ünlü

CEVAP-Borsada işlem gören hisseler piyasadaki genel dalgalanmalara bağlı olarak iniş ve çıkışlar sergileyebilmektedir. Uzun vadeli hareketlerde ise belirleyici unsur mali performanstır. Eğer şirketin gelir ve kârlılığında istikrarlı bir büyüme söz konusuysa hissenin prim potansiyeli yükselirken tersi durumda düşüş eğilimi öne çıkmaktadır. Şüphesiz mali yapı kadar firmanın içinde yer aldığı sektördeki gelişmeler de çıkışı etkileyen bir diğer unsur olabilmekte. Martı GMYO’yu değerlendirirken söz konusu gelişmeleri göz önünde bulundurmakta yarar var. Şirketin mali yapısı incelendiğinde son dört yılda sürekli zarar ettiğini görmekteyiz. Son açıklanan 2018 yıl sonu bilançosuna göre zarar bir önceki yıla göre arttı. Olumlu bir gelişme yaşanmaması halinde bu yıl da zarar etmemesi için bir neden bulunmuyor. Oluşan zarar ister istemez hisse üzerinde baskıya neden oluyor. Hissenin fiyatı Ocak 2018’de bir ara 2,54 TL’ye kadar yükselmiş olsa da sonrasında hızla değer yitirdi ve nominal değerinin altına kaydı. Şimdilerde ise oluşturduğu taban seviyelerde tutunmaya çalışıyor. 12 Temmuz 2019 günü kapanışını 61 kuruştan tamamladı. Mevcut fiyat seviyesi düzeltilmiş verilerle Eylül 2010’daki ilk açılış fiyatı olan 1,24 TL’nin hayli gerisinde kalıyor. Hissenin fiyatı piyasadaki dalgalanmalara bağlı olarak iniş ve çıkışlarda bulunsa da uzun vadeli bir çıkış için istikrarlı gelir ve kârlılığa ihtiyaç olduğunu unutmamalı. Bu nedenle büyüyen firmaların takip edilmesinde yarar var.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL TÜRK15 Temmuz 2019 19:51

    millet iyi geçirdiler.aynen desa gibi .milletin iyice yıllarca canını yakmış idi.

  • MAĞDUR15 Temmuz 2019 18:37

    BORÇLARİNİ ODEMEK İCİN BORSAYA GEN ŞİRKET İSTEMİYORUZ !!!

  • Vatandas ali15 Temmuz 2019 18:35

    TAM BİR SOYGUN YERİ OLMUS. VAY BEEEE...

  • küçük yatırımcı15 Temmuz 2019 16:42

    Madem durumu iyi değildi neden halka arz onayı verdiniz.iyi iş valla halka açıl borçlarını öde sonra bedelli yaparsın hazır para girer şirkete..yazık değilmi bu insanlara ..yetyerince madur yatırımcı var zaten .böyle şirketlere izin verenler bunun günahı vebalı sizindir