Ana SayfaYatırımcı KöşesiDerlüks Deri ve Martı GYO sorusu ---

Derlüks Deri ve Martı GYO sorusu

1 / 2
Derlüks Deri ve Martı GYO sorusu
15 Temmuz 2019 - 09:20 www.borsagundem.com

TOPLANAN PARA BORÇLARA GİDİYOR

SORU- Deras’ın halka arzına iki kat talep geldi diyenlere soruyorum. Bu halka arzdan hisse alanlar piyasalar olumlu havadayken ilk işlem gününde niye koşarak gidip zararına hisse sattılar? Arada zarar gören yine küçük yatırımcımı oldu.

Abdullah Kurt

CEVAP-Borsanın büyüdüğü ve geliştiği zamanlarda halka arzdan hisse almak daha kârlı olacağı düşüncesiyle yatırımcıların tercih ettiği bir yaklaşım yöntemidir. Büyüyen borsalarda aksine önemli bir durum olmadığı sürece halka arz olan her şirketin hissesi prim yapabilmekte. Öte yandan piyasaların büyümediği dahası daralmanın yaşandığı dönemlerde halka arzların ne denli fırsat yarattığı soru işaretidir. Böylesi durumlarda halka arzdan alanlar ilk fırsatta elindekini çıkarmanın yoluna giderken hissenin fiyatı da kısa sürede halka arz rakamının altına inebilmektedir. Bir diğer husus ise halka arzın gayesidir. Eğer firma elde edeceği kaynağı yatırıma dönüştürme amacıyla halka arza gidiyorsa hissenin artma potansiyeli de güçlenecektir. Diğer taraftan elde edilecek fon mevcut borçların kapatılması için halka arz söz konusuysa bu taktirde ortada büyüyen bir firma da olmayacağından hissenin uzun vadede yükselme ihtimali zayıflayacaktır. Derlüks Deri’yi bu çerçevede değerlendirmek hissenin fiyat hareketini anlamaya olanak tanıyacaktır. Verilen biliye göre halka arzdan 24 milyon TL’yi aşan net bir gelir söz konusu ve bunun yüzde 80’i finansal borçlara gidecek. Firma yetkililerinin açıklamasına göre finansal borçların 12,5 milyon TL’lik kısmı ödendi ve geri kalan kısmı için de çalışmalar sürüyor. Bu anlamıyla elde edilen kaynağın şirketin mali yapısının toparlanmasına aktarılması olumlu bir gelişme. Şirketin özsermayesi 50 milyon liraya ulaştı. Önümüzdeki dönemde mevcut gayrimenkullerini değerlendirebilir. Bu konuda yönetim kurulu kararları bulunuyor. Şirket yeni dönemde kar marjını artıracak projelere yöneldiği için kar rakamlarını görmek gerekiyor.  

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL TÜRK15 Temmuz 2019 19:51

    millet iyi geçirdiler.aynen desa gibi .milletin iyice yıllarca canını yakmış idi.

  • MAĞDUR15 Temmuz 2019 18:37

    BORÇLARİNİ ODEMEK İCİN BORSAYA GEN ŞİRKET İSTEMİYORUZ !!!

  • Vatandas ali15 Temmuz 2019 18:35

    TAM BİR SOYGUN YERİ OLMUS. VAY BEEEE...

  • küçük yatırımcı15 Temmuz 2019 16:42

    Madem durumu iyi değildi neden halka arz onayı verdiniz.iyi iş valla halka açıl borçlarını öde sonra bedelli yaparsın hazır para girer şirkete..yazık değilmi bu insanlara ..yetyerince madur yatırımcı var zaten .böyle şirketlere izin verenler bunun günahı vebalı sizindir