Ana SayfaYatırımcı KöşesiDerimond ve Euro Yatırım sorusu---

Derimond ve Euro Yatırım sorusu

2 / 2
Derimond ve Euro Yatırım sorusu
20 Ekim 2020 - 08:18 www.borsagundem.com

HİSSEDEKİ ARTIŞ KÂRDAN HIZLI

SORU- Euro Yatırım Ortaklığı’nı elimden çıkardıktan sonra hisse çok yükseldi. Tekrar alım yaptım uzun vadede beklemek için. Şu an yükseliyor. Hissenin önü açık mı? Yorumunuz nedir? 

Burak Kartal 

CEVAP- Euro Yatırım Ortaklığı geçtiğimiz mart ayında en düşük 70 kuruşu görürken arada geçen yedi ay boyunca sürekli yükseldi. Hisse, 30 Eylül 2020 günü en yüksek 3,29 TL’yi test etti. Ardından gelen kâr satışları daha da yukarı çıkmasına mani olmakta. Bununla birlikte teknik olarak çıkış trendi korunuyor ve şimdilerde de 2,84 TL seviyelerinde işlem görüyor. Borsada uzun vadeli beklentilerle hareket etmek riskin düşürülmesi açısından doğru bir yaklaşımdır. Özellikle de bireysel yatırımcıların uzun vadeli hedeflerle hareket etmesi gereksiz riskleri bertaraf edecektir. Ancak bu yaklaşım tarzının sonuç verebilmesi için firmanın mali yapısının istikrarlı şekilde büyümesi gözlenmeli. Euro Yatırım Holding ise kâr etmekle birlikte arzu edilen performansın gerisinde bulunuyor. Geçen beş yıl içinde firma iki defa zarar etti. Son iki yılda da kâr etmekle birlikte geçtiğimiz yıl bu kâr geriledi. Bu yılın ilk yarısında ise kârda artış olması olumlu. Ancak düzensiz bir kârlılık şirkete yönelik uzun vadeli beklentileri zayıflatıyor. Hissenin mart ayından bu yana yükselmesindeyse daha ziyade piyasadaki genel çıkışın etkili olduğu nu göz ardı etmemeli. Tüm bunlardan ayrı olarak göstergeler kârdaki artışa rağmen hisse fiyatının daha hızlı çıktığına dair sinyaller üretmekte. Kârda yeterli çıkışın yaşanamaması hissede köpük oluştuğu yönünde yorumların güçlenmesine yol açıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI20 Ekim 2020 13:42

    zarar etmeleri önemli değil ki.zaten zararda olan ve batmak üzere olan şirketler 60 kata kadar artılar.küçük yatırcılarımız sağolsunlar.