Ana SayfaYatırımcı KöşesiDenizli Cam ve Kerevitaş sorusu---

Denizli Cam ve Kerevitaş sorusu

2 / 2
Denizli Cam ve Kerevitaş sorusu
17 Eylül 2019 - 08:38 www.borsagundem.com

SOMUT TEKLİF YOK

SORU-Kerevitaş uzun zamandır takip ettiğim bir hisse. Bu hisseden gelecek beklentiniz nedir? Geçmiş senelerde olan zararlarını gidermiş kara geçmiş görünüyor. Ne dersiniz?

Murat Yiğiter

CEVAP-Bir şirketin zarardan kâra geçmesi önemli olup hisseyi de doğrudan olumlu yönde etkileyecek bir gelişmedir. Ancak borsadaki kimi firmalar bir yıl kâr elde etmekle birlikte ertesi yıl tekrar zarara dönmekte. Bu da yatırımcı nezdinde geçekleşen kâra temkinli yaklaşmayı gerektirmekte. Söz konusu durum Kerevitaş için de geçerli. Şirket son beş yılın dördünde zarar ederken sadece birinde kâr edebildi. Bir önceki yıl kâr ederken geçtiğimiz 2018’de tekrar zarara döndü. 2019’un ilk yarısında ise yine kâr açıklamış durumda. Önemli bir gelişme olmaması halinde firmanın yıl sonunda da zarar açıklaması sürpriz olmayacaktır. Bu noktada asıl önemli olansa şirketin kârında istikrarlı bir devamlılığın olabilmesi. Söz konusu durum sağlanamadığı taktirde yatırımcının ilgisi de sınırlı kalmaya devam edecektir. Hissenin fiyat seyri takip edildiğindeyse Ocak 2018’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 5,05 TL’ye kadar çıktığı sonrasında gerilediği görülüyor. Geçtiğimiz mart ayında en düşük 1,41 TL’ye kadar inen hisse, şimdilerde ise 2,30 TL’den işlem görüyor. Oluşan kârın hisseye olumlu yönde bir desteği olmakla birlikte bunun geçtiğimiz yıl ulaşılan zirve seviyesine kadar devam edebilmesi için alıcıların daha fazla motivasyona ihtiyacı var. Öte yandan firmaya ait bazı varlıkların satışına ilişkin piyasada yer alan söylentileri şirket doğrularken muhtelif varlıklara tekliflerin geldiğini ancak somutlaşan bir gelişme olmadığını ifade etmekte. Aynı açıklamada somut bir teklifin alınması durumunda bunun kamuyla paylaşılacağı belirtildi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALAATTİN CAMGÖZ17 Eylül 2019 11:23

    iki sene önce 2,30 TL den almış idim daha önce 5 TL den geldi buralara diye.daha sonra bilancosunu iki sene bilerek zarar gösterip hisseyi 1.41 TL yaptılar sonra yine aynı ayak oyunları ile şirketin bilancosu yine kar yaptılar bura bizlere yüksek fiyatttan kitledikleri hisse senetlerini alttan yine toplayıp hop bir de kar ayakları ile millete zarar ettirdiler.ülker grubunun hisselerinden uzak durun derim.