Ana SayfaPiyasaDemirören Gazetecilik ve Pera Gayrimenkul sorusu---

Demirören Gazetecilik ve Pera Gayrimenkul sorusu

1 / 2
Demirören Gazetecilik ve Pera Gayrimenkul sorusu
11 Ekim 2018 - 08:26 www.borsagundem.com

BORSADAN ÇIKMA SÜRECİNE GİRDİ

SORU (1) - Demirören Gazeteciliğin yıl sonuna kadar durumu ne olacak? Bir aşağı bir yukarı gidip geliyor. Sizce ne olur? 

Fevzi

CEVAP - Borsada işlem yaparken kısa vadeli beklentilerle hareket etmek riskin yükselmesine yol açabilmektedir. Söz konusu durum gelir ve kârlılığını düzenli olarak büyüten firmalar için dahi geçerliyken düzenli bir karlılık büyümesine sahip olmayan şirketler için risk daha da yüksektir. Dahası borsada işlem görme niteliği ortadan kalkacak bir şirkete yapılacak yatırım anlamlı olmayacaktır. Eski unvanıyla Doğan Gazetecilik yeni adıyla Demirören Gazetecilik’i değerlendirirken bu bakış açısını göz ardı etmemeli. 

Fiyat seyri takip edildiğinde özelikle geçtiğimiz şubat ayının ikinci haftasından başlayarak yukarı yönlü bir hareket sergileyen hisse, 9 Şubat 2018 günü düzeltilmiş verilerle en düşük 2,38 TL’yi görürken 17 Eylül 2018 günü 12,38 TL’ye kadar çıktı. Sonrasında gelen satışlarıyla birlikte gerileyen hisse, şimdilerde 9,51 TL’de işlem görüyor. Hissenin bu denli yükselmesinde ortaklık yapısının el değiştirmesi faktörünü hatırlatmakta yarar var. Şirketin sermayesinin yüzde 93,07’sini temsil eden paylar 6 Nisan 2018 tarihinde Demirören Medya’ya geçti. SPK, 16 Ağustos günü verdiği kararla büyük ortağın pay başına 8,8277 TL'den çağrı yükümlülüğünü yerine getirmesini isterken hissenin boşluk bırakarak tarihi zirvesini test ettiği gözlendi. Zorunlu çağrının ardından şirketin sermayesinin yüzde 98,28’i büyük hissedar Demirören Medya’nın elinde toplandı. Hakim hissedar Demirören Medya ise bu aşamada diğer ortakların ortaklıktan çıkma ve çıkarılma koşulunun oluştuğunu belirtirken çıkarma hakkını kullanacağını duyurdu. Öncelikle de 13 Aralık 2018 gününe kadar diğer ortakların elindekini satması beklenecek. Bu tarihten sonra ise büyük ortak alım hakkını kullanarak şirketin borsada işlem görme niteliğine son vermesi beklenmeli. Bu şartlar altında hissede alım yapmak zarar etme olasılığını artıracağı için tercih edilmemesi gereken bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)