Ana SayfaPiyasaCreditwest Faktoring ve İnfo Yatırım sorusu---

Creditwest Faktoring ve İnfo Yatırım sorusu

1 / 2
Creditwest Faktoring ve İnfo Yatırım sorusu
07 Eylül 2017 - 08:23 www.borsagundem.com

KÂR PAYINI AĞUSTOSTA DAĞITTI

SORU- CRDFA kar payı dağıtan bir hisse olduğuna göre benim kazancım olur mu? Almak için ne yapmam gerekiyor? Hisse 1,76’dan 1,50’nin altına düştü. Kar payı dağıtınca bunu açıklar mısınız?

Temim Çiçek

CEVAP-Creditwest Faktoring geçtiğimiz temmuz ayında gerçekleştirdiği Olağanüstü Genel Kurul toplantısında Yönetim Kuruluna 21 Kasım 2017 tarihine kadar kâr dağıtım tarihinin belirlenmesi yetkisi vermişti. Yönetim Kurulu da bu yetki çerçevesinde temettünün 23 Ağustos 2017 tarihinde dağıtılmasına karar verdi. Karar gereğince de bir liralık nominal değerli hisse için brüt 0,2786 TL nakit temettü hissedarların hesabına aktarıldı. Kâr payları doğrudan ilgili hesaplara aktarıldığı için yatırımcıların ayrıca yapması gereken bir işlem bulunmuyor.

Hissenin fiyat seyri TL bazlı verilerle takip edildiğinde yükselen bir kanal içinde hareket ettiği gözleniyor. Son iki ayda ise tepe noktasında yatay seyirde bulunuyor. Düzeltilmiş verilere göre temmuz ayının son haftasında en yüksek seviyesini test ettiği 1,57 TL’nin ardından gelen kâr satışları neticesinde şimdilerde düzeltme hareketinde bulunuyor. Ancak dolar bazlı verilerle takip edildiğinde ise aynı iyimserliği göremiyoruz. Hisse Mayıs 2013’te en yüksek seviyesini gördükten sonra dalgalı bir seyirle düşmekte. Söz konusu durum hissenin reel olarak yatırımcısına kazandırmadığı anlamına geliyor. TL bazlı verilerle hissede çıkış yaşansa da söz konusu çıkışın yetersiz kaldığını göz ardı etmemekte yarar var. Mali verileri incelendiğinde ise şirketin gelirini artırmasına rağmen kârda düzenli bir yükselişin yaşanmamasının etkisi hissediliyor. Son açıklanan 2017 altı aylık bilançosunda kâr artışı ancak yüzde 1,97 seviyesinde bulunuyor. Aynı ivmenin devam etmesi halinde yıl sonunda da benzer bir kârlılık gelecektir ki söz konusu artış oranı enflasyonun gerisinde kalıyor. Bu da ister istemez hissedeki çıkışın reel olarak yetersiz kalmasına yol açmakta.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)