Ana SayfaGündemEndeks düşerken bu hisselere dikkat---

Endeks düşerken bu hisselere dikkat

1 / 10
Endeks düşerken bu hisselere dikkat
02 Ekim 2017 - 14:02 www.borsagundem.com

Gedik Yatırım’dan Erol Gürcan, Para Dergisi’nde “Hisse Stratejileri” köşesinde, BİST 100 ‘de seçim yaparken dikkat edilmesi gereken önemli kriterleri, bu kriterler çerçevesinde seçilen hisseleri kaleme aldı. İşte o yazı…

Yılın genelinde endekste gözlenen oldukça güçlü ralli hareketinin ardından bir düzeltme gelmesi beklenmekteydi. Ancak, son dönemde küresel ve yurtiçi piyasalarda yaşanan gelişmelerle öne çıkan risk fiyatlaması düzeltmenin beklenenden daha kısa sürede ve daha sert olmasına yol açtı diyebiliriz. Bu durum, yatırımcı cephesinde bir miktar paniğe yol açtığı gibi; yatırımcıların aklında bu düzeltmenin daha nereye kadar devam edeceği, dibin görülüp görülmediği veya dibin neresi olacağı gibi birçok soru işaretinin oluşmasına yol açmakta. Düzeltmenin sertleşmesine yol açan çeşitli belirsizlik ve risk unsurlarının hâlen masada kalmasından dolayı bu soruya şu aşamada sağlıklı bir yanıt verebilmek için hâlen erken diyebiliriz. Ancak, kısa vadede en kritik destek bölgesi 100.000-101.400 aralığında. Dolayısıyla, ekstra bir gelişme olmadıkça, bu destek bölgesine yaklaşıldıkça kısa vadeli tepki alanlarının gelmesi muhtemel. Diğer taraftan, daha önce çok ciddi bir psikolojik direnç olan ve bu seviyenin kırılması sonrasında psikolojik desteğe dönüşen 100 bin seviyesinin kırılması durumunda 95-96 binli seviyelere kadar yeni bir satış dalgası görülme riski göz ardı edilmemeli.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM02 Ekim 2017 19:47

    BORSA GÜNDEM YÖNETİMİNE ÖNERİM: Gedik Yatırım’dan Erol Gürcan beyin borsa gündemin yazarları arasında olmasıdır.Takip ettiğim kadarı ile bu beyefendi dürüstçe yazmaktadır.Kesinlikle Erol Gürcan bey borsa gündem yazarları arasında olmalıdır.YAZILARINDAN DOLAYI SİZİN ARACILIĞINIZ İLE Erol Gürcan BEYE TEŞEKKÜR EDİYORUM.