Ana SayfaYatırımcı KöşesiCarrefoursa ve Tek-Art Turizm sorusu---

Carrefoursa ve Tek-Art Turizm sorusu

1 / 2
Carrefoursa ve Tek-Art Turizm sorusu
13 Mayıs 2019 - 09:01 www.borsagundem.com

ZARAR AYNEN DEVAM EDİYOR

SORU- Carrefour’un olası bir satış sonrası hisse değeri nereye kadar artabilir?

İlhan Demirhan

  CEVAP- Sermayesinin yüzde 50,61’i Sabancı Holding’e ait olan Carrefoursa’nın mali performansında bu güne kadar arzu edilen düzelme gerçekleşemedi. Şirket son dört yıldır zarar ediyor. 2018 faaliyet döneminde gerçekleşen zarar tutarı azalsa da kâra geçilememiş olması ciddi bir sıkıntı kaynağı. Son açıklanan 2019 üç aylık bilançosundaysa zararın tekrar arttığı ve 100 milyon TL seviyesine yaklaştığı gözleniyor. Diğer faaliyet gideri ile finansal giderlerdeki artış yıl sonunda zararın tekrar artacağı yönünde güçlü sinyaller veriyor. Son bilançosuna göre birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı ise 781 milyon TL’nin üzerine çıktı. Açıklanan ilk çeyrek bilançoya göre özsermaye eksiye dönmüş bulunuyor. Bu da ister istemez hisseyi olumsuz yönde etkiliyor. Firma ise sahip olduğu varlıklar üzerinden hazırlattığı değerleme raporuyla özkaynağının 303.5 milyon TL seviyesinde olduğunu açıklarken sermayesini koruduğunu duyurdu. Şirketin reel değerler üzerinden özsermayesini koruması önemli olsa da kâr edilememesi yatırımcı nezdinde sıkıntının devam etmesine yol açıyor. Fiyat seyri de bunu teyit eder nitelikte. Hisse, Ocak 2016’da düzeltilmiş verilerle test ettiği en yüksek seviyesi 10,24 TL’den bu yana sürekli değer kaybediyor. Şimdilerde 2,99 TL seviyelerinde tutunsa da zararın sürmesi hissedeki düşüşün devam etmesine yol açacaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketle ilgili yakın tarihli satış olacağı yönünde bir açıklama bulunmuyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALAATTİN CAMGÖZ13 Mayıs 2019 20:47

    carfursa fiyatı çok uygun zaten sabancı grubunun tüm hisse senetleri yatırımcıyı bitirdiler o yüzden ete kemiğe dokunmadan hisse senedini beleşe kaptırmayın sabancıya derim.en fazla bir sene bekler iki katına satarsınız.

  • ALAATTİN CAMGÖZ13 Mayıs 2019 20:45

    bedelli sermaye artırımından dolayı piyasada hissedarlar çoğaldı.zarar hikaye yılmazların ayak oyunları bunlar.yılmazlar bu hisseyi 0,60-0,55 TL zaman içinde getirecek ve milletin elindeki yüklü hisse senedini almadan asla bu hisse senedi yükselmez.zaman içinde KY bezdirip ellerindeki hisselere çökecekler sonra yine aynı hikaye bilanço karları ile alım satım haberli ayak oyunları ile hisse senedi 1-1,50 TL olacak ki bu zaman 0,6-1-1,5 yıl olabilir.

  • Ahmet Nezor13 Mayıs 2019 12:52

    Yorum Yaparken Stokları da düşünmen gerekmez mi...!zararı kadar elinde malı var.