Ana SayfaPiyasaCarrefoursa ve Despec Bilgisayar sorusu---

Carrefoursa ve Despec Bilgisayar sorusu

1 / 2
Carrefoursa ve Despec Bilgisayar sorusu
10 Nisan 2017 - 08:05 www.borsagundem.com

ALICILARIN GÜÇLENMESİ ŞART

SORU- DESPC hakkında görüşleriniz nelerdir? İyi çalışmalar dilerim. 

Ruşan Sakarya 

CEVAP-Nisan 2016’da düzeltilmiş verilerle en yüksek 4,84 TL’ye kadar çıkan Despec Bilgisayar, sonrasında hızla geriledi. Hisse, 1 Aralık 2016 günü 2,74 TL’ye kadar düşerken ardından gelen alımlarla birlikte tekrar yönünü yukarı çevirdi. Çıkış 23 Mart 2017 günü 4,53 TL’ye kadar sürdü. Şimdilerde ise düzeltme hareketinde bulunuyor. Gelinen aşamada hisse geçtiğimiz yıl ulaştığı zirve seviyelerine yakın seviyelerde işlem görüyor. Ancak çıkışın devam etmesi ve yeni bir zirvenin gerçekleşebilmesi için alıcıların daha aktif olabilmesi şart.  

Son açıklanan 2016 yıl sonu bilançosunda hem gelirin hem de kârın artası olumlu bir gelişme. Ancak gelirdeki artışa rağmen kârdaki çıkış daha sınırlı kaldı. Öte yandan fiyat kazanç oranı sektör ortalamasıyla kıyaslandığında daha düşük seviyede bulunuyor. Hissenin fiyat kazanç oranı 9,62 seviyesinde bulunurken sektör ortalaması 17,05. Böylesi bir gösterge hissenin lehineymiş gibi algılanabilir. Sonuçta düşük f/k oranının yatırımcının tercih nedeni olabileceği düşünülse de kârın artacağına dair beklentisinin zayıf olması sebebiyle de oranın düşük kaldığı düşünülebilir. 

Teknik olarak direnç seviyelerinde bulunan hissenin daha da yukarıya çıkabilmesi için alıcıların güçlenmesi şart. Aksi taktirde mevcut seviyelerin de aşağısına gerilmesi gündeme gelecektir.       

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)