Ana SayfaGündemAnalist uyarısı: Bu 6 hisseye dikkat!---

Analist uyarısı: Bu 6 hisseye dikkat!

1 / 7
Analist uyarısı: Bu 6 hisseye dikkat!
02 Ekim 2017 - 13:35 www.borsagundem.com

2018-2020 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program (OVP), 27 Eylül Çarşamba günü açıklandı. OVP hedeflerine ulaşmak için hükümet yeni bir torba yasa hazırladı. Yasada harcamalara yönelik alınan vergi artışları ve tasarruflar dikkat çekti. Bu kapsamda kurumlar vergisi ve motorlu taşıtlar vergisinin artırılmasına yönelik açıklamalar ön plana çıktı. Bunun yanında kurumlar vergisinin finans sektöründe yüzde 20 oranından yüzde 22’ye çıkarılacağına dair açıklamalar başlangıçta bankacılık sektöründe satışlar yaşanmasına neden oldu. Bankacılık endeksindeki düşüşler BIST-100 endeksini de baskıladı.

Bir bölüm borsacı yüksek müşteri veya komisyon bazı olan bankaların orta-uzun vadede, vergi artışını göreceli olarak daha rahat telafi yolları bulabileceğini düşünüyor.

Ancak otomotiv dahil diğer tüm tüketim ile alakalı şirket hisselerinin olumsuz etkilenmesinden endişe ediliyor. Ancak genel olarak analistler önümüzdeki dönemlerde büyüme ve enflasyon hedeflerinin gerçekleşmesinin Borsa İstanbul’u pozitif etkileyeceğini ve endeks tarafındaki iyimser havadan birçok hisse ve sektöre olumlu yansıyacağını belirtiyor.

Piyasanın önündeki en önemli gündem maddesinin, Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen bağımsızlık referandumu ve ilerleyen süreçte bölgede yaşanacak gelişmeler olduğunu düşünen uzmanlar, ardından Fed, doların seyri, Kuzey Kore-ABD geriliminin tırmanmasını sıralıyor. Risklerin yüksek olduğu ve endekste aşağı yönlü hareketlerin izlendiği süreçte, hissenin endeks ile korelasyonunu gösteren beta katsayı düşük olan, yani defansif olarak değerlendirilen hisselerin seçilmesini önererek 6 hisseye dikkat çekiliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)