Ana SayfaYatırımcı KöşesiBrisa ve Net Holding sorusu ---

Brisa ve Net Holding sorusu

1 / 2
Brisa ve Net Holding sorusu
09 Temmuz 2019 - 08:57 www.borsagundem.com

DESTEK BÖLGESİNDEN DÖNDÜ

SORU-Brisa en son 2012 yılında sermaye artırmış. 2016 yılındaysa temettü vermiş ve orda kalmıştır. Bakıldığında iyi bir yatırım aracı alarak görünmesine rağmen bir türlü istenen performansı göstermemektedir Brisa’nın yatırımları mali durumu ve orta vadeli yatırım yapılıp yapılamayacağı konusunda bilgi verebilir misiniz?

Hakan

CEVAP-Brisa’nın mali yapısı incelendiğinde son üç yılda performansta belli bir düşüş yaşandığı görülüyor. Hisse, 2015 yılında gerçekleştirdiği kârlılığı sonraki üç yılda bir daha yakalayamadı. Son açıklanan 2019 üç aylık bilançosundaysa zarara döndü. Şirket, bir önceki yıl aynı dönemde kâr ederken bu yılın ilk çeyreğinde 2,6 milyon TL zarar açıkladı. Oluşan zararda diğer faaliyet gideri ile finansal giderlerin etkisi hissediliyor. Firmanın özellikle diğer faaliyet gideri kalemini kontrol altına alabilmesi önemli. Mevcut ivmeyi sürdürmesi halindeyse yıl sonunda da zarar etme olasılığı gündeme gelecektir. Geçmiş yıllarda oldukça düzenli bir temettü ödemesi olan firmanın son iki yıl için kâr payı dağıtımı bulunmuyor. Halihazırda 305,1 milyon TL sermayeye sahip olan şirketin son gerçekleştirdiği sermaye artırımı ise 2012 yılına inmekte. Sonraki yıllarda sermaye artırımına gerek duymadığı anlaşılıyor. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyat seyri takip edildiğinde Ocak 2015’ten bu yana sürekli gerilediği arada gerçekleşen çıkışlara rağmen düşüş ivmesinin sürdüğü görülmekte. Geçtiğimiz mayıs ayında destek seviyelerini test eden hisse, sonrasında yükseldi. Tabana yakın olması itibariyle çıkış bir süre daha devam etse de mevcut zararda değişim olmaması halinde yaşanan yükselişin uzun ömürlü olması beklenmemeli. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CEMAL BABASIİMAM09 Temmuz 2019 09:32

    Besim Tubik bu hisseyi bir zamanlar 14 TL den millete kitledi bir ara 1.40 TL geldi.kafasına göre zaman zaman kar zaman zamanda bilancosunda zarar açıklayarak milleti madur etti.bu adam bir zamanlar parti kurmuş ve başbakan olacaktı.es kaza başbakan olsa idi vay halimize vay idi.dürüst birisi değil tam bir süpekatatör birisi.iki sene önce aldık % 100 zarardayım.