Ana SayfaPiyasaBorsaya vergi geldi mi?---

Borsaya vergi geldi mi?

1 / 2
Borsaya vergi geldi mi?
03 Ocak 2017 - 09:15 www.borsagundem.com

SATIŞ BASKISI ARTACAK

SORU- Trakya Cam hissesinde alım için beklenti ne olmalı? Şimdiki fiyat seviyeleri alım için uygun mu? Genelde bu hisse senedi hakkındaki görüşünüz nedir? 

Ali Rıza

CEVAP-Trakya Cam, uzun süredir yükselen kanal içinde hareket ediyor. Ancak hisse dalgalar halinde ilerliyor. Gerçekleşen bir atağın ardından kayda değer bir düşüş yaşanmakta ve bir süre sonra tekrar bunu çıkış dalgası takip etmekte. Hisse, son olarak Aralık 2015’te düzeltilmiş verilere göre en düşük 1,42 TL’yi test ettikten sonra gerçekleştirdiği çıkışla birlikte yükseldi ve 19 Aralık 2016 günü en yüksek 2,98 TL’yi test etti. Ardından da gelen satışlara bağlı olarak düzeltmede bulunuyor. Hissenin mevcut fiyatı halihazırda zirve seviyelerine yakın. Bu da hisse üzerinde satış baskısını gündemde tutarken teknik olarak da çıkış olasılığından ziyade düşüş ihtimali daha fazla öne çıkmakta. 

Mali yapısına bakıldığındaysa 2016 yıl sonunda kârlılıkta artışın gerçekleşeceği anlaşılıyor. Geçtiğimiz yıl kârını düşüren şirketin son açıklanan 2016 yılı dokuz aylık bilançosuna göre kârı yüzde 340 arttı. Önemli bir değişiklik yaşanmaması halinde yıl sonunda da kârdaki artışın devam ettiğini göreceğiz. Artışın yükselen gelirlerden kaynaklanması ileriye dönük kâr beklentisini yükseltiyor. Ancak buna rağmen hissenin yönünü asıl belirleyenin yabancı işlemleri olduğunu hatırlatmak isteriz. Yabancı yatırımcı 2010 yılından bu yana bir yıl alım ertesi yıl satış ağırlıklı işlemlerde bulunuyor. Hissenin fiyatı da bu işlemlere bağlı olarak inip çıkmakta. Son olarak 2016 yılında alım ağırlıklı işlemlerde bulunan yabancıların aynı rutini devam etmesi halinde 2017 yılında satış yönlü işlemleri öne çıkacak. Söz konusu durumun gerçekleşmesi halinde hissede düşüş eğilimi öne çıkacaktır.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Koray03 Ocak 2017 17:02

    Öncelikle borsayı doğru dürüst işletsinler. yandaşları istediği gibi piyasayı sömürme operasyonu yapıyor ve kimse umuramıyor

  • Koray03 Ocak 2017 17:00

    Borsadaki şirketler zaten vergisini veriyor. Ortak olanda vergi vermiş sayılır. çalışanlarıda verg,isini erior. kar payı dağıımının vergisi saçma.

  • Koray03 Ocak 2017 17:00

    Borsadaki şirketler zaten vergisini veriyor. Ortak olanda vergi vermiş sayılır. çalışanlarıda verg,isini erior. kar payı dağıımının vergisi saçma.

  • Serkan03 Ocak 2017 16:59

    Ortak olunan şirketin Kar payı dağıtımına vergi olmaz. bunun kaldırılması borsaya talebi artırır.

  • ver03 Ocak 2017 16:57

    Borsa da temmetüye vergi ödenmesi saçma. vatandaş vergisini ödediği parayla hissse senedi alıyor. şirkete ortak şirket zaten vergisini ödüyor. hukumet her yerden vatandaşı sömürüyor

  • FAİZ LOBİSİ03 Ocak 2017 11:05

    BENCE GELMELİ BANKA MEVDUATINDAN ELDE EDİLEN KAZANÇTAN VERGİ ALAN DEVLET BORSADAN DA ALMALI. ANAYASADA Kİ EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI. SIRF BU SEBEBTEN BANKAYA PARAMI YATIRMIYORUM. YASTIK ALTINDA TUTUYORUM....

  • Yorumspor03 Ocak 2017 10:06

    Borsaya vergi getirilmesi, küçük yatırımcıyı borsadan tamamen uzaklaştıracaktır. Yerli yatırımcı ile yabancı yatırımcı arasında fark olmaması gerekiyor. Bugün yabancı yatımcı hisselerini sattığı anda dolara geçebilirken, yerli yatırımcı ise takasta (T+2) 2 gün bekledikten sonra parasını çıkarabilmektedir. Bu zaten yerli yatırımcıya verilmiş bir cezadır.