Ana SayfaPiyasaBorsada yeni bir yükseliş trendi sinyali---

Borsada yeni bir yükseliş trendi sinyali

1 / 3
Borsada yeni bir yükseliş trendi sinyali
03 Aralık 2017 - 10:12 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

ABD’de Reza Zarrab’ın sanıktan tanığa döndüğü, Hakan Atilla’nın yargılandığı davaya kilitlenen Türkiye, kritik Suriye zirvesinin de gerçekleştirildiği ‘gergin’ Kasım ayını geride bıraktı. 2018’e bir ay kaldı. Yılın 11 aylık dönemine borsa, euro ve Cumhuriyet altını imzasını attı. Yatırımcı dostu üç enstrüman yüzde 20’nin üzerinde getiri sağladı. 


Haftanın son işlem gününe sadece İstinye değil, ABD ve Avrupa da düşüşle veda etti. Borsa İstanbul 0.41 oranında kayıpla 103 bin 558 puandan tamamladı. Avrupa borsalarının göstergesi niteliğindeki Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0.7 oranında düşüşle 383.97 puandan kapandı. Almanya'da DAx endeksi yüzde 1.3, Fransa CAC 40 endeksi yüzde 1 ve İngiltere FTSE endeksi yüzde 0.4 oranında değer kaybetti. ABD’de ise ‘itiraf’ rüzgarı piyasaları vurdu. Başkan Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in FBI’a yalan söylediğini kabul etmesi, doların ve ABD hisselerinin değer kaybetmesine yol açtı.  

Dow Jones Endeksi yüzde 0,5, Standard & Poor’s 500 Endeksi yüzde 0,7 ve Nasdaq Teknoloji Endeksi yüzde 1,08 geriledi.

Bankacılık sektörü Ekim ayı net karı açıklandı; bu yılın 10 ayında 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 28,3 artarak 41 milyar 159 milyon liraya ulaştı. 

MB’YE İKİ ÖNEMLİ MESAJ

Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlarından ise iki önemli açıklama geldi. Hatice Karahan, TCMB'nin piyasalarda ne olduğunu ve enflasyonu yakından izlediğini, gerekli gördüğünde adım atmaya hazır olduğunu söyledi.  

Cemil Ertem de, "Kurdaki aşırı oynaklık ve fiyatlama Merkez Bankası'nın enflasyon beklentilerini olumsuz etkiliyorsa, faiz tarafına müdahale eder" dedi.

ERTAŞ’TAN ‘HALKA ARZ’ MÜJDESİ

Haftanın son günü Türk yatırımcılara ve piyasalara heyecan veren haber ise SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş’tan geldi. Ertaş, önümüzdeki aylarda milyar dolarlık halka arzlar olacağını söyledi. 


SATILIK BORSA  

“Satılık borsa” haberi bu yoğun ve kritik gündem arasında dikkat çekti. Euronext, İrlanda Borsası'nı (ISE) 137 milyon euro karşılığında satın alacağını duyurdu. 


BAŞKAN VE ADAY NELER SÖYLEDİ? 

FED tarafında ise iki isim, iki ‘bakış’ yaşandı. Koltuktaki başkan Yellen, kademeli faiz artışlarının uygun olacağı söylemini yinelerken ABD ekonomisinde büyümenin geniş çapta arttığını belirtti. 

Başkanlık koltuğunun en büyük adayı Jerome Powell ise ABD Senatosu Bankacılık Komitesi'nde düzenlenen onay oturumunda adeta ‘sınav’a çekildi, para politikalarıyla ilgili zor soruları cevaplayan Powell, "Bir sonraki toplantımızda faiz artırmak için gerekli zeminin oluşmakta olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. 


DİYANET’TEN BITCOİN GÖRÜŞÜ 

Bitcoin rekor üstüne rekor kırarken haftanın en çarpıcı görüşü Diyanet’ten geldi. “Sanal paraları yatırım amaçlı almak caiz midir?” merakına Diyanet İşleri Yüksek Kurul Başkanlığı, “kripto paraların merkezi bir otoriteye sahip olmadığı ve değer kazanıp kaybetme konusunda spekülasyonlara açık olduğuna işaret ederek, ayrıca kara para aklamak için kullanıldığı gerekçesiyle şu aşamada dinen uygun olmadığı” yönünde karşılığını verdi. 


YENİ HAFTADA BORSA VE DOLAR  

Borsa İstanbul’da kritik beklentiler şöyle… 

Önemli bölgeler; yukarı yönlü hareketlerde 106.500/107.500 aralığı, aşağı yönlü hareketlerde ise 99.200-100.500 aralığı…

107.500 geçilecek ve bu seviyenin üzerinde kapanışlar gerçekleşecek olursa başlayan hareketin yeni bir yükseliş trendine dönüşme ihtimali artacak.

Bir görüş de, “Kar büyümesi devam eden bankacılık hisseleri öncülüğünde pozitif seyir izlemesini beklemekteyiz” şeklinde.

Dolar / TL’de ise…  

“İlk önemli destek 3,90 olacak” deniyor.

Bir de uyarı geliyor: Kurların spekülatif amaçtan çok düşük kaldıraçlı korunma amaçlı pozisyonlar için tercih edilmesi gerektiğini düşünüyoruz…

Yoğun gündem içinde, Türkiye’de Kasım ayı enflasyonu ve sanayi üretimi ile ABD istihdamı öne çıkan veriler. Enflasyondaki beklenti, güçlü duruşun devam edeceği yönünde. 

Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdürü Üzeyir Doğan ve Alan Yatırım Araştırma Uzman Yardımcısı Uğur Bozkurt, yeni haftada piyasaları Borsagundem.com okurları için değerlendiriyor… 


YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasanbey04 Aralık 2017 10:23

    Bitcoin ile Diyanetin ne ilgisi var , bütün paralar için faiz hesabı açılmaya devam ediliyor , kimse de kimseye sormuyor

  • turgut karadağ04 Aralık 2017 08:39

    sen bi defa yaptığın yanlişları düzeltte ondan sonra yeni halka arzdan bahset siz küçük yatırımcıyı dövdürürün ondan sonra yeni halka arz bekliyoruz, hisse senedi 10 tl.den 0.50kuruşa düşmüş buradan çıkış yapacak hop dur nere gidiyorsun ulan 10 liradan alan ne yapacak siz bunları hiçmi düşünmüyorsunuz sizin aldığınız maaşlar haram olsun.

  • uğur03 Aralık 2017 21:59

    borsa çok güçlü duruyor,yersen

  • KILIÇ03 Aralık 2017 17:30

    DOLAR YAYGARACILARIMIZ VAR TL AZCIK GÜÇLENSE İHRACATÇI ZARAR EDERMİŞ VAY SENİN GİBİ EKENOMİSTİ SEVSİNLER 3YIL ÖNCE DOLAR ŞİMDİKİ DEGERİNİN YARISINDAYDI KAÇ İHRACATÇI ZARAR ETMİŞ.