Ana SayfaPiyasaBorsacı Belgin Maviş’ten mesaj var! Uyarılar ve hisseler---

Borsacı Belgin Maviş’ten mesaj var! Uyarılar ve hisseler

3 / 6
Borsacı Belgin Maviş’ten mesaj var! Uyarılar ve hisseler
05 Ocak 2018 - 10:26 www.borsagundem.com

“BORSA YOLUNA DEVAM EDECEK’

Öte yandan enflasyon yüksek çıkacak ve Merkez bunun peşinde. Kurun düşürülmesi gerekiyor. Fakat bunlardan daha önemlisi ve önemsediğim bir unsur var ki mevduat faizlerinin yüksek olması. Mevduat faizlerinin yüzde 15-16’lar seviyesinde olması demek, sanayideki çarkların durması, üretimin yapılamaması, toplumun zaruri ihtiyaçların dışında harcama yapmayan bir toplum olması demektir. Eğer ekonomiyi canlandırmak istiyorsak faizi düşürmemiz ve kur üzerindeki baskıyı kaldırmamız gerekiyor. Daha doğrusu bu ekonomik teşvikleri daha alt yapı yatırımları, daha ekonomiyi canlandıracak unsurlarla ele almak gerekir. Türkiye bunu yılın ilk yarısında yapamayacak ama ikinci yarısında yapacak.

Bu süreç içerisinde Borsa İstanbul’a baktığımızda, borsa yoluna devam edecek. Diyecekler ki ekonomi bu kadar zorluklar yaşıyor, Borsa İstanbul neden yükseliyor? Zaten ekonomide çarklar düzgün işlese, sanayi, üretim, hizmet, ulaştırma gibi her şey tıkır tıkır yolunda gitse para zaten buraya kayar, borsaya gelmez ki. Demek ki burada istenilen randıman alınamıyor. Bakın borsa hiçbir zaman ekonominin iyileşeceğinin bir göstergesi değildir. Öncü göstergesi olabilir ama göstergesi değildir. Borsa 125 bin olur mu diye soruyorlar? Ben de diyorum ki, yüzde 15-16 mevduat faizi var, sen bunun üzerinde bir getiri bekliyorsan, borsa 125 bin de olur, 130 bin de olur.

Bakın Türkiye’nin bir hikayesi var. Borsa İstanbul’un da bir hikayesi var, bu da yeni halka arzlar. Tabi ki önceki halka arz seferberliğindeki yaşananlardan sonra bunun için çok gayret edecekler.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih5305 Ocak 2018 14:28

    işbank iştirakler sürünme devam ediyor çok çok çoook manidar..diren işbank iştirakler**direnn.**?????

  • bonker05 Ocak 2018 14:26

    birgün bütün merkez bankalar kripto paraya gececekler,teknoloji böyle giderse kimse durduramaz...7

  • turatekin05 Ocak 2018 14:07

    ışık ökteden sonra en çok takip ettiğim kişidir. bu işte otoritedir. muhteremler günaydın demeden işe başlamaz . saygılar belgin hanım büyüksün

  • ahmet yemez05 Ocak 2018 11:52

    Bu Hanfendiye birileri el verdi galiba, televizyonda surekli o , medya da o , hep positif gazli yorumlar, herkes borsada faizde cok iyimser, hadi bakalim hayirlisi, Subat sonu burda satis gelir, ustune bir de erken secim haberi gelirse Allah yandi keten helva..Bu arada OHAL var bu ulkede , hatirlayim dedim....

  • Aladdin Oğhan05 Ocak 2018 11:18

    Belgin hanım ustacanım yorumlar ve mesajlar vermiş. Çok teşekkür ederiz

  • Abdullah05 Ocak 2018 10:49

    Borsanın kraliçesi... Her zaman öngörüleri doğru çıkıyor.