Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa 50.000'e düşer mi?---

Borsa 50.000'e düşer mi?

8 / 8
Borsa 50.000'e düşer mi?
27 Ocak 2014 - 11:30 www.borsagundem.com

Strateji
Peki ama ne zaman ? İşte gerek yurtdışında geçen haftanın ikinci yarısında baş gösteren negatif hava gerek ise içeride süren yüksek gerilim kısa vadede pupa yelken bir rallinin önündeki en büyük engeller.
Yurtdışında hakim olan ve içeride döviz kurlarına ve faizlere güçlü biçimde yansıyan negatif havayı şiddetli ama kısa süreli ( en kötünün 2 hafta içinde görülmesi ihtimalini yüksek buluyoruz ) bir türbülans olarak görüyor, ne dışarıda ne içeride kalıcı bir krize dönüşmesini beklemiyoruz.
Gerek ülke bazında gerek dünya genelinde ekonomik veya finansal krizler ( 1998 Asya Krizi, 2001 Türkiye Krizi, 2008 Mortgage ) hep büyümenin irtifa kaybettiği dünya genelinde durgunluğun hakim olduğu dönemlere denk gelmiştir.
Dünya genelinde günümüz şartlarında olduğu gibi ekonomik aktivitenin zayıf olmadığı dönemlerde finansal piyasalardaki panik ataklar geçici türbülanslar olarak kalmış, reel ekonomiler üzerinde etki göstermemiştir.
Ya dünyaya ayak uydurup TCMB ‘ye meydan okuyan USD ? Ocak ayında USD/TRL % 8,7 değer artışı kaydederken BIST’deki geri çekilme % 5 ile sınırlı kaldı.
Oysa geleneksel fiyatlamada dövizdeki değişimin iki katını borsada ( dolar % 5 yükselirse borsa % 10 düşer veya dolar % 3 düşerse borsa % 6 yükselirdi ) görür, başka bir deyişle BIST’de daha keskin matem veya kutlamalara şahit olurduk.
Ocak ayında bu döngünün yumuşaması yukarı gidemeyen BIST 100’ün aşağı yönlü hareketlere de nazlanarak katıldığına işaret ediyor. Önümüzdeki haftalarda döviz kurlarındaki olası yükselişlerin BIST üzerinde ( dolar bazında ucuzluğu arttırdığı için ) hava yastığı etkisi göstermeyi sürdüreceğini tahmin ediyoruz.
Toparlarsak önümüzdeki 2 hafta içinde yurtdışı kaynaklı baskı ile yukarı yönlü atakların marjı ve şansı kısıtlı kalsa da, aşağı yönlü marjın da kısıtlı olduğunu, çok ucuz ile aşırı ucuz arası bir bölgede dalgalanan fiyatların hisse senedi yatırımlarını koruma ve arttırma adına uygun olduğunu,
Öngörülmesi hayli güçleşen kısa vadeye yönelik hamleler yapmak yerine 10 – 18 aylık bir vadeye konsantre olarak strateji geliştirilmesinin daha emniyetli & doğru olacağını düşünüyoruz.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fetuh27 Ocak 2014 21:42

    bun dan fazla düşmez arkadaşlar,hıç kımse malını korkup satmasın bunlar korku mafsası en kötüsü görüldü zaten

  • Sociate Generale27 Ocak 2014 19:03

    GOLDAŞ'ın kaybolan 15 ton altın'ı bulunmadıkça endeks'in düşmesi veya yükselmesi bir anlam ifade etmez!

  • peh27 Ocak 2014 12:53

    düşer

  • MUSTAFA27 Ocak 2014 12:47

    GEÇEN YIL RÜYAMDA GÖRTDÜM DOLAR 4 TÜ ENDEKSTEKİ TAHMİNİM TAHMİN TABİ BU 40000 LER

  • erol şaer27 Ocak 2014 12:35

    Uzaktan seyretmek merkez bankasına yakışır bir davranış değil .illede sayın başçının değil diğer merkez bankası yetkililerininde piyasaya çıkıp alğı yaratması lazım gerekli.bu elinde bir çok malzeme olan merkez bankası sadece döviz satışı ile geçiştirebileceği bir durum değil.faiz ile dene ne kaybedersin.olmadı çekersin aşşağıya ama bir yerden çevirmesi gerekli.global piyasalardaki yanğın elbette var ama sanki bize tiner dökmüşler vermişler ateşi.bakın tskb ye bu gün endeksten 5 kat fazla düşüş sergilemekte.yatırımcı olarak ne günahımız var.haydi merkez bankası artık sende birşelyerden fazla bir şeyler yap.aferimi almak kolay oldu devlet büyüklerinden lakin yatırımcıdan aldığınızıda unutmayın.

  • banamusade27 Ocak 2014 12:32

    düşer hemde daha aşağısı var bence ytd.

  • mali27 Ocak 2014 12:24

    Herşey kontrol altında. Düşsede inme ve çıkmasını siz göremezsiniz.

  • erman27 Ocak 2014 12:11

    Düşmez.