Ana SayfaPiyasaBIST100 endeksinde negatif kırılma mı olacak---

BIST100 endeksinde negatif kırılma mı olacak

1 / 4
BIST100 endeksinde negatif kırılma mı olacak
14 Ekim 2019 - 12:06 www.borsagundem.com

HAREKÂT PİYASALARIN YÖNÜNÜ NASIL ETKİLER?

Geçen hafta piyasalar Trump ve Suriye gelişmeleriyle yön buldu. Kuzey Suriye'ye Barış Pınarı Harekâtı başladı. Türkiye varlıkları ise negatif ayrıştı. Mevcut konjonktürde BİST'te negatif kırılma beklenmese de artan risk iştahıyla olası düşüşler, borsada uzun vadeli alım fırsatı yaratabilir.

Geçen hafta gündem ve piyasalar oldukça hareketliydi. Hafta başında ABD Başkanı D. Trump ile Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan arasındaki telefon görüşmesinde Trump, ABD'nin Suriye'deki askerlerini çekeceğini söyledi. Pazartesi günü Trump'tan Türkiye'nin olası Suriye harekâtına ilişkin, Tvvitter üzerinden "Sınırı aştığını düşündüğüm bir şey yaparsa, Türkiye'nin ekonomisini tamamen yok ederim" mesajını verdi. ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen senatörü Lindsey Graham'ın Türkiye'nin Suriye'yi işgali durumunda ABD yaptırımları uygulanacağını açıklaması da dikkat çekti. Salı günü de Trump, "NATO müttefikimiz ve ticaret ortağımız olan Türkiye ile ilişkilerimiz çok iyi" ifadelerini kullandı.

'BARIŞ PINARI HAREKÂTI'

Çarşamba günü ise Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye operasyonuna başladı. Harekât haberine yurtdışından birçok tepki geldi. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Arap Birliği ve Avrupa Birliği (AB) acil toplantıya çağrıldı. ABD'li senatör Lindsey Graham ise operasyon başladıktan sonra Demokrat Senatör Chris Van Hollen ile sekiz maddelik yaptırım planı hazırladı. Tasarı önce senatoda sonra Temsilciler Meclisi'nde onaylanırsa başkana gidecek. Trump'ın veto yetkisi ise var. S-400'ler Türkiye'ye getirildiğinde de benzer mesaj ve yaptırımlar listesinin Kongre'ye getirildiğini anımsatalım.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika14 Ekim 2019 14:10

    BIST şelalesi.

  • Mokie Sokie14 Ekim 2019 12:54

    Maalesef Turk Ordusunun sahada kazandığı başarıları; Zayıf,vizyonsuz ve omurgasız piyasa oyuncuları sayesinde Küçük yatırımcıyı hedefe koymuş piyasayı düşürüyorlar...Rüzgar buralarda hızlı yön değiştirir..Dayanan risk alan hızlı oln kazanır.... :D