Ana SayfaPiyasaBİM ve Adese sorusu---

BİM ve Adese sorusu

1 / 2
BİM ve Adese sorusu
11 Aralık 2018 - 08:33 www.borsagundem.com

KENDİ SEKTÖRÜNDE BÜYÜYOR

SORU- BİM'in Bimeks’i satın alarak online alışveriş sektörüne tanınmış bir isimle ve sistemle giriş yapacağını duyuyoruz. Bununla ilgili bir bilgi var mı? 

Sacit Uğur 

CEVAP- BIM gıda perakende ticareti sektöründe faaliyet yürüten bir firma konumunda olup alanında oldukça aktif bir performansa sahip bulunuyor. Bimeks ise elektronik ticaretinde faaliyet yürütmekte. Bu anlamıyla her iki firma perakende sektöründe olmakla birlikte faklı alanlarda ticaret yürütüyorlar. Bimeks ticari faaliyetlerinden dolayı son iki yılda zarar ederken bu yılın dokuz aylık döneminde de zararı devam etti. Mali yapısı bozulan şirketin ticari faaliyeti hızla daralıyor. BİM ise faaliyetini büyütmekle birlikte mevcut faaliyet alanının dışına çıkacağına dair bir haber ya da açıklamada bulunmuş değil. Bu itibarla her iki firmanın ünvanlarında çağrışım olsa da herhangi bir ortaklık ya da satın almaya ilişkin girişim gündemde değil. Tüm bunlardan ayrı olarak BİM, 2018 dokuz aylık dönemde hem gelirini hem de kârını artırdı. Dönem sonu kâr artışı yüzde 39’a ulaşırken bunda artan gelirin etkisi gözleniyor. Bu anlamıyla firma, kendi alanında gerçekleştirdiği performansını sürdürüyor. Şirketin kârındaki artış göstergelerini de olumlu yönde etkilemekle birlikte halen yüksek olduğunu görebilmekteyiz. Bu durum hisseye yönelik yatırımcı beklentisinin halen yüksek olduğu anlamına gelmekte. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde ise dalgalı bir seyir halinde uzun vadede yükselen kanal içinde hareket ettiği gözlenmekte. Hisse, 10 Aralık 2018 günü 84,75 TL fiyattan kapanışını gerçekleştirirken tarihi zirve seviyelerinde bulunuyor. İlerleyen süreçte kâr realizasyonundan kaynaklı düzeltme hareketi gündeme gelse de uzun vadeli çıkış trendi devam ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • saçma..11 Aralık 2018 13:05

    söylenti çıkararak batak malı birilerine yıkmak istiyorlar. BİM dekilerin kafası çalışmıyormu, istese kendi şirket kurup, o işi yapar.bildiği alan varken, neden elin 500 milyon borçlu şirketini alıp da batağı üstlensin.