Ana SayfaŞirket HaberleriAracı kurumlar hedef fiyatlarını güncelledi---

Aracı kurumlar hedef fiyatlarını güncelledi

8 / 17
Aracı kurumlar hedef fiyatlarını güncelledi
10 Mayıs 2019 - 10:45 www.borsagundem.com

Vakıf Yatırım, THY için 25,40 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini sürdürdü.

Vakıf Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Türk Hava Yolları (THYAO): Türk Hava Yolları, 1Ç19’da hem bizim 918 mn TL’lik hem de 662 mn TL’lik Research Turkey ortalama net zarar beklentisinin üzerinde 1,25 mlr TL (1Ç18: 314 mn TL net zarar) net zarar açıkladı. Açıklanan net zarar aynı zamanda en yüksek piyasa net zarar beklentisi olan 939 mn TL’nin de üzerinde gerçekleşti.  

Operasyonel performans ise yolcu veriminde düşüş, yakıt ve yakıt dışı birim giderlerdeki artışın etkisiyle piyasa beklentisinin hafif altında kalsa da beklentimizin üzerindeydi. Hem taşınma kaynaklı risklerin fiyatlanması hem de haber akışlarına bağlı olarak BIST100 endeksine göre son 1 aylık dönemde %5 negatif ayrışan hisse, yılbaşından bugüne kadar ise %20 negatif ayrışmıştır.

1Ç19’da beklentilerin üzerinde gerçekleşen net zararın yanı sıra beklentilerin hafif altındaki operasyonel performansın da hissede fiyatlandığı görüşündeyiz. THY için 12 aylık hedef fiyatımız 25,40 TL seviyesinde yer alırken, kısa vadeli önerimiz “Endeksin Üzerinde Getiri”, uzun vadeli önerimizi “AL” yönünde devam ediyor. "

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)