Ana SayfaŞirket HaberleriAracı kurumlar hedef fiyatlarını güncelledi---

Aracı kurumlar hedef fiyatlarını güncelledi

3 / 17
Aracı kurumlar hedef fiyatlarını güncelledi
10 Mayıs 2019 - 10:45 www.borsagundem.com

Halk Yatırım, Kardemir için tavsiyesini 'Tut'tan 'Al'a yükseltti, hedef fiyatını 3,30 olarak sürdürdü.

Halk Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Beklentilerin aksine açıklanan net kar rakamı. Kardemir, yılın ilk çeyreğinde, ortalama piyasa beklentisi olan 27,5 milyon TL ve bizim beklentimiz olan 30,3 milyon TL net zarar rakamının aksine 67,6 milyon TL net kar açıkladı. Söz konusu rakam, geçen senenin aynı döneminde 235,1 milyon TL net kar şeklindeydi. Beklentimizin aksine açıklanan net kârda, geçen senenin ilk çeyreğinde 25,8 milyon TL seviyesinde kaydedilen vergi giderinin 99,1 milyon TL ertelenmiş vergi gelirine dönüşmesi etkili oldu.

Tavsiyemizi AL’a yükseltiyoruz. İlk çeyrek finansal sonuçlarının hisse performansı üzerinde etkisinin, net zarar aksine net kar açıklanması ve operasyonel karın beklentilerin hafif üzerinde gerçekleşmesi dolayısıyla pozitif olacağını düşünüyoruz. Sonuçların ardından Kardemir için 12-aylık hedef fiyatımızı 3,30 TL olarak sürdürüyoruz.

Kardemir’in hem yurt içi tüketimindeki yavaşlama hem de ticaret savaşları nedeniyle emtia fiyatları üzerindeki baskı dolayısıyla yeterince cezalandırıldığını düşünüyor ve sunduğu yüksek getiri potansiyeli dolayısıyla tavsiyemizi TUT’tan AL’a yükseltiyoruz."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)