Ana SayfaPiyasaBıçakcılar CEO’su Elhakim Aselsan’la önemli ortaklığı anlattı---

Bıçakcılar CEO’su Elhakim Aselsan’la önemli ortaklığı anlattı

1 / 9
Bıçakcılar CEO’su Elhakim Aselsan’la önemli ortaklığı anlattı
18 Mart 2019 - 09:06 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL

Sağlık sektöründe 60 yıllık bir çınar Bıçakçılar… 2011 yılına kadar bir aile şirketiyken, Kuveytli bir fona satılıyor. Ancak yeni sahipleri de kendilerini yüzde yüz bir Türk şirketi olarak tanımlıyor. Düne kadar ürettikleri tıbbi cihazlarla öne çıkan Bıçakçılar, bugün Savunma Sanayi devi Aselsan’la imzaladıkları stratejik ortaklıkla konuşuluyor.

Peki, teknolojisi çok önemli partnere, medical tarafı Bıçakçılar’a ait kritik anlaşmada işler nasıl ilerliyor? İthal edilen tıbbi cihazları yerlileştirmek hedefinde 5 aydır atılan adımlar neler?

Şirketin finans, pazarlama ve satış üssü Bomonti’deki merkezinde buluştuğumuz Bıçakçılar CEO’su Souheil Elhakim’le işbirliğini, bugünü ve yarını konuşuyoruz.


Elhakim, Aselsan ile yapılan ‘yerli ve milli üretim’ birlikteliğinin kazanç tarafında, kazananın Türkiye olacağını söylüyor. “Para Türkiye’de kalacak, fiyatlar ucuzlayacak” diyor. Türk ekonomisine sağlayacağı katkıyı anlatıyor. Başlanan proje sayısını, çizilen yol haritasını masaya getiriyor ama gizemli duruşunu da saklamıyor, ‘sırları’ daha fazla açamayacağını ifade ediyor.

Bıçakçılar’ın ilklerini dile getirirken nasıl gurur duyuyorsa, küresel markalarla rekabeti, 100 ülkeye ulaşan ihracatı ve ‘küresel marka olmanın yolunu açacak’ Amerika pazarını fethetmek için başlattıkları işbirliğini dile getirirken de aynı heyecanı paylaşıyor. Çin’le ise hiç muhatap olmuyor!

‘Ofis’ten ev haline geçiyoruz. Bizi bir sürpriz bekliyor. “Eşim bir Türk” derken gözleri parlıyor.

Sözü, iki yıldır Bıçakçılar’ın CEO koltuğunda oturan Souheil Elhakim’e bırakıyoruz…

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)