Ana SayfaHisse Öneri ListesiBeklenen genel kurul tarihi geldi---

Beklenen genel kurul tarihi geldi

3 / 4
Beklenen genel kurul tarihi geldi
29 Mayıs 2014 - 09:26 www.borsagundem.com

Doğan Holding – NÖTR; Endeksin Üzerinde Getiri – daha önce açıklanan Doğan Yayın Holding ile birleşme kararına ilişkin dün gerçekleştirdiği tele-konferansta, birleşmeyle Holding’in daha yalın ve etkin bir finansal yapıya ulaşacağını, ve daha geniş bir yatırımcı kitlesine hitap edeceğini öngördüklerini söyledi. Şirket ayrıca aliyet sinerjileri ve kurumsal yönetişimde de iyileşmeler gerçekleştirileceğini belirtti. SPK onayı ve Genel Kurul süreçleri sonrası birleşmenin 3ncü çeyrekte gerçekleşmesi bekleniyor. 

Ayrca CEO Yahya Üzdiyen ile yapılan soru-cevap ve diğer notlar aşağıda yer alıyor. 

- Ayrılma hakkı için üst limit ile ilgili bir belirleme var mı? Henüz yok, çizelgeye göre SPK’ya başvuru yapıldı. SPK onayı bekleniyor. Ardından Genel Kurul’da bu madde oylamaya tabii olacak. Yani Genel Kurul’da azınlık hissedarların ayrılmak istediklerini beyan etmeleri ve bu beyanların Genel Kurul Tutanaklarına işlenmesi gerekiyor. Ardından hissedarlar aracı kurumlara başvurup ayrılma hakkını kullanabilecekler. 
- Birleşme ile 3-4mn dolar tasarruf sağlanacağı öngörülürken yaklaşık 20mn TL’lik bir vergi indirimi doğacağını tahmin ediyorlar. 
- Birleşme sayesinde daha güçlü bilanço ile daha düşük maliyetli borçlanmalar yapılabilecek. 
- Proje bazında yatırımlar söz konusu olacak, yani güçlenen bilanço ile daha önceden belirlenmiş bir yatırım stratejisi yok. 
- DYHOL birleşmesinden sonra, DTV Holding ile birleşme, Hürriyet + Doğan Gazetecilik birleşmesi gibi projeler düşünülüyor mu? Olabilir ama henüz böyle bir plan yok. 
- DYHOL’de birikmiş zararların 2015 yılında sıfırlanması öngörülüyor sonra 2016’da temettü ödenmesi hedefleniyor. 
- DTV’nin halka arz gündemde değil. Medya işinde dijital mecralarda yatırım firsatları kollanıyor. Ayrıca, DTV halen Digitürk ile ilgileniyor. 
- Hisse geri alımı konusunda vergisel boyutun net olmadığı, Maliye Bakanlığı’nın bunu netleştirmesini bekledikleri ifade edildi. 
- Hükümet ile yaşanan gerginlik ve daha önce verilen vergi cezası sonrası DOHOL hisse fiyatı yüksek iskontolu işlem gördü. Şirket bu gerginliğin bittiğini ifade etti. 
- GSMH büyümesi ile ilişkili olduğundan reklam piyasası bu yıl nispeten zayıf: sektörde %5 civarında bir büyüme bekleniyor. 

AK YATIRIM ARAŞTIRMA
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)