Ana SayfaPiyasaEn çok önerilen banka hisseleri---

En çok önerilen banka hisseleri

3 / 14
En çok önerilen banka hisseleri
21 Mayıs 2018 - 10:46 www.borsagundem.com

NELER DİKKAT ÇEKTİ?

Peki, ilk çeyrekte sonuçlar nasıl gerçekleşti ve bilançolarda hangi unsurlar dikkat çekti? Yatırım Finansman'ın kıdemli bankacılık analisti Gökay Böbek, bankaların net kârının piyasa beklentisini yaklaşık yüzde 15 geçtiğini aktarıyor. Böbek, "Garanti ve YKB'nin net kârı beklentileri aşarken Halkbank'ın net kârı beklentilerin hafif altında kaldı" diyor.

Gökay Böbek, takip listesindeki bankalar içinde, Akbank ve YKB'nin kredi-mevduat faiz makasının diğer bankalara göre daha iyi geliştiğinin de altını çiziyor.

TEB Yatırım'ın kıdemli bankacılık analisti Övünç Gürsoy, ilk çeyrek kârlarının beklentileri geçerek iyi geldiğini söylüyor. "Komisyon büyümesi gelirleri destekledi" diyen Gürsoy, karşılıklarda nette düşüş gözlemlediklerini belirtiyor. Övünç Gürsoy, iş Bankası ve Garanti'nin kâr artışında diğer bankalara kıyasla İyi performans sergilediğini de kaydediyor.

Global Menkul Değerler Analisti Rıdvan Baştürk, Albaraka'nın net kârının piyasa beklentisinin yüzde 66, iş Bankası'nın yüzde 27, Garanti'nin yüzde 20, YKB'nin yüzde 14, Akbank'ın yüzde 8 üzerinde olduğu bilgisini paylaşıyor. Net kârı beklentilerin altında kalan bankaları TSKB (yüzde 8) ve Halkbank (yüzde 1) olarak sıralayan Baştürk, şöyle devam ediyor: "Bankalarda yeniden fiyatlama kaynaklı kredi-mevduat marjı genişledi. Akbank, Garanti, YKB ve TSKB'de TÜFE katkısından arındırılmış net faiz marjı iyileşti. YKB ve iş Bankası, marj yönetiminde bu çeyreğin başarılı bankaları oldu."

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)