Ana SayfaYatırımcı KöşesiBagfas ve Aksa sorusu---

Bagfas ve Aksa sorusu

2 / 2
Bagfas ve Aksa sorusu
31 Mayıs 2019 - 09:51 www.borsagundem.com

KAPASİTESİNİ BÜYÜTTÜ

SORU (2) - Aksa hisse ne olur? Nereye gider? Fiyat nerden alınıp nerden satılmalı sizce?

Şaban Semih

CEVAP - Teknik analiz borsada işlem yaparken yatırımcıların sıklıkla başvurduğu bir yöntem. Ancak alım satım işlemlerinde sadece bu yöntemi kullanmak yeterli değildir. Teknik analizden önce genel ekonomik durum ile birlikte sektörel gelişmeler ve şirketin mali yapısının incelenmesinde yarar var. Sıranın takip edilmesi yerinde bir yaklaşım olacaktır. Aksi taktirde sadece teknik göstergelere bakarak gerçekleştirilecek işlemler istenmeyen sonuçlara yol açabilecektir. Tüm bunlardan ayrı olarak

Aksa hissenin fiyat seyri takip edildiğinde Nisan 2018’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 15,18 TL’ye kadar yükseldiğini bilahare gelen satışlarla birlikte hızla değer yitirdiğini görmekteyiz. Yaşanan düşüşün ardından geçtiğimiz aralık ayında bir ara 6,40 TL’ye kadar gerileyen hisse, şimdilerde 7,85 TL’nin üzerinde tutunuyor. Şubat 2018’den bu yana oluşturduğu taban seviyesinde dalgalı bir seyir izliyor. Mevcut seviyelerde tutunup yönünü yukarı çevirebilmesi için kârlılık yapısını güçlendirebilmesi önemli. Geçmiş mali tabloları takip edildiğinde ise kârını bir yıl artırırken ertesi yıl düşürdüğü bu itibarla mali yapısının da dalgalı bir seyir izlediğini görebilmekteyiz. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli açıklama ise kapasite artışı ile ilgili. 8 Mayıs 2019 günü yapılan açıklamada yıllık 315 bin ton olan elyaf üretim kapasitesinin gerçekleştirilen yatırımla 352 bin tona çıkarıldığını duyurdu. Kapasite artışının şirketin ticari hacminde artış yaratması kaçınılmaz olmakla birlikte kârlılık yapısına ne ölçüde yansıyacağını ilerleyen süreçte göreceğiz.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL TÜRK31 Mayıs 2019 23:49

    valla ben inanmıyorum gerçi tüm gübre hisseleri on yılın dibinde fakat mesala kerevit veya aksen bilançoları  zarardan müthiş sekilde kar geçtiği halde nerede ise sıfırlayacaklar.hani satışa değil kara bakacaktın.ben inanmıyorum.bir hisse senedinin talibi yoksa her şey fasafiso.sonra hisse senedinin yükselmesi için güçlü bir haberlede desteklenmesi gerekmektedir yoksa hisse senetleri asla ve asla yükselmemektedir.