Ana SayfaHisse Öneri ListesiAylık önerilen 10 hisse, potansiyel getiri tahmini---

Aylık önerilen 10 hisse, potansiyel getiri tahmini

1 / 10
Aylık önerilen 10 hisse, potansiyel getiri tahmini
15 Mayıs 2014 - 16:39 www.borsagundem.com

Piyasa Görüşü: Hafif Olumlu (Önceki: Hafif Olumlu)   
Endeksin son dönemdeki güçlü performansına karşın hisse senedi piyasalarındaki olumlu havanın devam etmesini bekliyoruz. Avrupa Merkez Bankası’nın parasal genişlemeye gideceği beklentisi cari açığın finansmanını rahatlatmaktadır. Avrupa’da talebin güçlenmesi, üretimi destekleyecektir. Ancak, yurt içi talepteki zayıflığın Nisan ayında da devam ettiği görülüyor. Borsada işlem gören şirketlerin, yüklü döviz borcu olanlar haricinde, bu süreci iyi yönettiği söylenebilir. Düşük faiz ortamı ve olumlu kur etkisini haricinde ise marjların o denli güçlü olmadığı gerçeğini de eklemek istiyoruz.    

Enflasyonun zirve yaptığı noktada Merkez Bankası’nın sıkı para politikasını yumuşatması beklenebilir. Üretici fiyatlarının tüketici fiyatlarının üzerinde seyretmesi nedeniyle, Merkez Bankası’nın en erken Haziran toplantısında efektif fonlama oranını aşağı çekmesi sürpriz olmaz. Enflasyon, en önemli odak noktalarından biri olsa da, düşük faiz, TL’nin güçlendiği ortamda şirketlerin marjlarını destekleyebilir.    Tüketici talebinin yeniden güçlenmeye başladığına dair sinyaller, bize yılın ikinci yarısında iş hacminin ilk yarıya göre daha iyi olacağını gösteriyor. Şu anda GSYH’nın %6’sı seviyesinde olan cari açığın yatırımcıları endişelendirecek seviyelere çıkması için daha zaman var. Fakat, iç piyasada kredi büyümesindeki yavaşlama zayıflamaya işaret etmektedir. Ancak, kredi talebindeki düşüşü faiz indirimi tersine çevirebilir. 

Bu ortamda, hisse senedi piyasasına baktığımızda değerlemelerimize göre sadece %4 yukarı potansiyel görülüyor. Değerlemelerimizde kullandığımız faiz oranlarını bir miktar aşağı çektiğimizde ise, bu potansiyel %10-11’lere çıkabilir. Yurtdışı piyasalarda fonlama anlamında bir sıkıntı yaşanmayacağı beklentisi ve yakın dönemde piyasaları etkileyebilecek tehlike görülmediğinden, diğer gelişmekte olan piyasalara paralel olarak BIST için hafif olumlu görüşümüzü koruyoruz. 

OYAK YATIRIM ARAŞTIRMA

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SALİMSOYLU19 Mayıs 2014 08:04

    ÜLKER BİZİM TOPTAN FİYAT SEVİYESİ DİPLERDE DİYE DÜŞÜNÜYORUM GETİRİ POTANSİYELİ TAŞIYAN HİSSE ALIM İÇİN DÜŞÜNÜLEBİLİR BENCE UYGUN FİYATI SATIŞ HEDEF FİYATI 29500 TL

  • recep15 Mayıs 2014 17:33

    parkmaden 30 haziranda %10 net temettü veriyor yükselişe geçebilir

  • ali15 Mayıs 2014 17:13

    bu seviyeden hissemi alınır,mayıs sonu temetüde bitiyor