Ana SayfaYatırımcı KöşesiAyen Enerji ve Merko sorusu---

Ayen Enerji ve Merko sorusu

1 / 2
Ayen Enerji ve Merko sorusu
19 Ocak 2021 - 09:47 www.borsagundem.com

RÜZGAR SANTRALİ DEVREYE ALINDI

SORU- Son günlerde Ayen Enerji sürekli düşüş halinde. Düşün bir sebebi var mı? Tüm hisseler yükselirken bu hisse neden sürekli düşüşte? 

İbrahim Kılıçaslan

CEVAP- Mart 2020’de taban seviyesi 1,84’ü gördükten sonra yukarıya yönelen Ayen Enerji, Temmuz 2020’de 7,56 TL’ye kadar çıktı. Sonrasında ise dalgalı bir seyir izledi ve son işlem günü olan 18 Ocak 2021’de kapanışını 5,47 TL’den gerçekleştirdi. Düzensiz bir kârlılık yapısına sahip olan şirket, son dört yılda bir yıl kâr bir yıl zarar döngüsü ile hareket ediyor. Son olarak 2019 faaliyet döneminde kâr açıkladı. 2020 dokuz aylık bilançosundaysa zarar var. Bu durum, 2020’nin son çeyreğinde önemli bir değişim olmaması halinde rutine uygun şekilde yılın zararla kapatılma olasılığını öne çıkarıyor. Düzenli kârlılığın olmaması hissedeki çıkışın da istikrarlı şekilde devam etmesine mani olan önemli bir etken. Geçtiğimiz yılın mart ayında başlayan çıkışta BIST 100 Endeksi dışındaki hisselere gelen yoğun ilginin etkisi oldu. Alıcıların zayıflaması hissenin çıkışını durdururken yataya dönmesine yol açtı. Şirketle ilgili yakın tarihli gelişme ise Balıkesir’deki rüzgar tesisi ile alakalı bulunuyor. 18 Aralık 2020 günü yapılan açıklamada yüzde 100 bağlı ortaklığı Ayen Ostim Enerji’nin Çaypınar Rüzgâr Santralinin tamamının devreye alındığını duyurdu. Tesis, Kasım 2020’de kademeli olarak işletmeye alınmaya başlanmıştı. Santralin tamamının devreye alınmasıyla birlikte gelirde de artış olacaktır. Ancak gelirdeki artış kadar kârda düzenli büyümenin de önemli olduğu göz ardı edilmemeli. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MerkoB121 Ocak 2021 11:27

    Merko holding borsada hisse satarak bu avansı firmaya verdi. Yani burada asıl önemli olan şirket sahipleri bizzat ceplerinden para koyarak, mal varlıklarını satarak şirketi canlandırmalarıdır. Bedelli ile şirket dönmez.