Ana SayfaPiyasaAslı Şafak Borsa Gündem'e konuştu---

Aslı Şafak Borsa Gündem'e konuştu

7 / 13
Aslı Şafak Borsa Gündem'e konuştu
13 Mayıs 2014 - 07:56 www.borsagundem.com

“MAKYAJIM 7 BİLEMEDİNİZ 10 DAKİKA SÜRÜYOR”

-Programa nasıl hazırlanıyorsunuz? Bu süreci biraz anlatabilir misiniz?

Aslı Şafak: Ben buraya sabahları saat 11.00-11.30 arası geliyorum. Erken geliyorum çünkü, buranın havasını ve insanlarını çok seviyorum. Ve erken geliyorum ki burada herkesin ne söylediğini, ne konuştuğunu duymaya çalışıyorum. O konuşulanları duymak demek, o ekrana da çok hakim olmak demek. Araştırma ekibiyle yakından çalışıyorum, onlar da çok değerli insanlar.

Sonrasında da Cüneyt Başaran’la saat 17.00’de başlayan program öncesi bir araya gelip karşılıklı bir görüş alıverişi yapıyoruz. Ama öyle söylendiği gibi saatlerce yapmıyoruz, 2 dakikada anlaşıyoruz. Çok otomatiğe bağlandı. Editörüm Canan'la biz şöyleyiz; birbirimizin gözüne bakıyoruz o ortamda ne konuşuluyorsa akşam afişte ne olacak, kim ne dedi, hepsini anlıyoruz. Bir daha cümle kurmamıza gerek kalmıyor. Muhabirlerle de sürekli iletişim halindeyim.

Editörümle beraber yayın akışını hazırladıktan sonra saat 15.00 gibi makyaja iniyorum ve kendi makyajımı kendim yapıyorum. Makyajım 7 veya bilemediniz 10 dakika sürüyor. Kendi saçımla kendim ilgileniyorum. Eğer dalgalı olacaksa arkadaş yapıyor. Tabii kendi adıma söyleyeyim, öyle sanıldığı gibi saatlerce sürmüyor. Çünkü ben çok sıkılıyorum. Büyük ihtimal bu, muhabirlik geçmişimden kaynaklanıyor. Aslında ben kolumu sıvayıp çıkmak istiyorum . Benim hiç öyle, "Şuramdan güzel görüneyim, şunu da şöyle yapayım" gibi bir kaygım gerçekten yok. Tabi güzel göründüğüm zaman çok mutlu oluyorum. Ama dediğim gibi böyle bir kaygıyla hakikaten yol almıyorum.

Bu arada şunu da söyleyeyim önceden yayında söyleyeceklerimle ilgili hiçbir hazırlık yapmıyorum. Tamamen her şey o anda oluyor. Sadece gün boyu çalıştığım ve araştırdığım için bütün bilgiler önümde. Bir de çok titizim. Benden önceki arkadaşım programını bitirmeden 7 dakika önce muhakkak sandalyeme otururum. Mutlaka arkadaşlara, rejiye laf atarım. Sadece kendimden sorumlu değilim. Benim yönetmenimin de orada beni görüp rahat etmesi gerekir. Benim de ekibime karşı böyle bir sorumluluğum var tabi ki. Reklam aralarında kabak tatlısı dışında yerimden kesinlikle kalkmam. Hakikaten bütün ciddiyetimle yayınımı yaparım. Çünkü yeni yetişen arkadaşlarda bu ciddiyetin ne kadar önemli olduğunun bilinmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü onu bir amatörlükmüş gibi algılıyorlar. Yeni moda deyimle  ‘coll’ olmak dedikleri şeye uyuyor son saniyeye yetişmek. Böyle bir şey yok. O bana çok saygısızlık geliyor. Bunun bilmekle, bilmemekle, işine hakim olamamakla hiç alakası yok.

Gençlere yalnızca şunu söylüyorum, ahlaklı olsunlar. Etik değerlere, disipline, dakikliğe, iş ciddiyetine önem versinler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • okn15 Mayıs 2014 01:14

    aslı şafağı ekonomiden anlamayanlar bile izliyor :) özellikle formasyonları çok komik, güzel isimler takıyo, timsah sırtı formasyonu :)

  • Hakan çalkılıç15 Mayıs 2014 00:42

    Yorumlarınızı begeniyorum, hafife alınmayacak kadar çok yüksek bir tutarda baglamıs oldugum para var ve %85 zarada oldugum bir hisse senednden 2 yılı aşkın süredir zarardayım, herkes nereden bulaştıysa zarada, LATEK HİSSE SENEDİNİ ekrana taşımanızı rica ediyorum.

  • broker14 Mayıs 2014 15:07

    maviş bunlar senin eline su dökemez

  • nihat13 Mayıs 2014 11:54

    Aslı hanım gerçekten çok samimi program yapıyor tebrik ediyoruz, sanırım ailevi durumlar onu seyirciyle sıcak bağ kurmasında büyük etken...ben piyasa hakkında bilgi sahibi olmak için izliyorum, zaten yatırım yorumları anlık değişim gösterebiliyor o yüzden yatırım kararı alırken daha profesyonel çalışmak lazım. konuşulanlar YTD...

  • BelginMaviş13 Mayıs 2014 10:47

    Sevgili Serap eline kalemine sağlık çok beğendim.Aslı Şafakcım diline yüreğine sağlık.keyifli bir röportajdı ve ben zevkle gururla okudum her iki kadınıda yakından tanıdığım için ..sevgilerimle..

  • Fethi ÇAKAR13 Mayıs 2014 10:10

    Röportaj sanki eksik kalmış gibi.Ben okurken öyle hissettim.

  • izleyici13 Mayıs 2014 09:36

    Aslı hanıma başarılarının devamını dilerim. Talk show proğramına yüzü uygun değil.sürekli neşeli ve gülmüş olsada icinde hep hüzün taşıyor. ve bu hüzün yüzüne vuruyor. yüzünüz daima gülsün...