Ana SayfaPiyasaAslı Şafak Borsa Gündem'e konuştu---

Aslı Şafak Borsa Gündem'e konuştu

2 / 13
Aslı Şafak Borsa Gündem'e konuştu
13 Mayıs 2014 - 07:56 www.borsagundem.com

“BLOOMBERG’DE ÇALIŞMAK ÇOK HAVALI BİR ŞEY GİBİ GELDİ”

Borsagundem.com: Biraz hikayenizi anlatır mısınız? Parlamento muhabirliğinden, ekonominin gülen yüzüne geçiş nasıl oldu? Sizi Londra’dan buraya getiren cazibe neydi? Nasıl keşfedildiniz?

Aslı Şafak: Önce TRT Ankara’daydım. Sonra  TRT’nin temsilcisi olarak Londra’ya gittim. İşte çeşitli yerlere yazılar yazıyordum ve gündem yoğun olduğu zamanlarda da özel yayınlar yapıyordum. Sonra BBC Türkçe'den bir arkadaşım aradı. "Bloomberg Türkiye kuruluyor ve ekonomi alanında birini arıyorlar" diye. O zaman 2010 yılı ve ben 1998 gibi ekonomiyi bırakmıştım. "Şimdi tekrar döneceğim, aradan 12 yıl geçmiş nasıl olacak, unuttum..." diye düşünürken 'Hayır' deyip telefonu kapattım. Telefonu kapattıktan 10 dakika sonra, Bloomberg İnternational Londra’daki binasına gitmek çok havalı bir şey gibi geldi. Çünkü İngilizler'de televizyona çıkmak o kadar zor ki. Hele de Bloomberg gibi bir yerde televizyona çıkıyor olmanız hakikaten size böyle ibadet etmelerini bile beraberinde getirebiliyor. Yani, "Havalı bir şey, niye kabul etmeyeyim ki?" dedim. En fazla günde iki tane bağlantı isteyecekler. Ve beni arayan arkadaşıma geri dönerek, "Olabilir" dedim. Bu konuşmanın yarım saat sonrasında Kerem Alkin ve o zaman ki Genel Müdürümüz Suavi Doğan beni aradı. Yani yarım saat için de her şey halloldu. Dediler ki 27 Ocak 2010’da yayına başlıyoruz.  Birkaç deneme yayınından sonra da işe başladım.

Beni nasıl bulduklarına gelince; hem ekran deneyimi olacak, hem piyasa bilecek, hem ekonomiden anlayacak ve bunları ekranda anlatabilecek birini istemişler ve BBC Türkçe'deki arkadaşıma sormuşlar. O da beni tavsiye etmiş. Konuşmamızın ardından 15 gün sonra yayınlara start verdik ve buradan (Türkiye’den) enteresan bir şekilde talep gelmeye başladı. "Ne zaman Türkiye’ye gelecek?" veya "Getirsenize" şeklinde. Ve bu taleplerin 1-2 ay sonrasında bana "Türkiye’yi düşünür müsün?" diye sordular ki Londra’da daha dört ay olmuştu ekrana çıkalı ve ben bu dört ayın sonunda İstanbul’da ekrandaydım. Her şey o dört ayın içinde olup bitti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • okn15 Mayıs 2014 01:14

    aslı şafağı ekonomiden anlamayanlar bile izliyor :) özellikle formasyonları çok komik, güzel isimler takıyo, timsah sırtı formasyonu :)

  • Hakan çalkılıç15 Mayıs 2014 00:42

    Yorumlarınızı begeniyorum, hafife alınmayacak kadar çok yüksek bir tutarda baglamıs oldugum para var ve %85 zarada oldugum bir hisse senednden 2 yılı aşkın süredir zarardayım, herkes nereden bulaştıysa zarada, LATEK HİSSE SENEDİNİ ekrana taşımanızı rica ediyorum.

  • broker14 Mayıs 2014 15:07

    maviş bunlar senin eline su dökemez

  • nihat13 Mayıs 2014 11:54

    Aslı hanım gerçekten çok samimi program yapıyor tebrik ediyoruz, sanırım ailevi durumlar onu seyirciyle sıcak bağ kurmasında büyük etken...ben piyasa hakkında bilgi sahibi olmak için izliyorum, zaten yatırım yorumları anlık değişim gösterebiliyor o yüzden yatırım kararı alırken daha profesyonel çalışmak lazım. konuşulanlar YTD...

  • BelginMaviş13 Mayıs 2014 10:47

    Sevgili Serap eline kalemine sağlık çok beğendim.Aslı Şafakcım diline yüreğine sağlık.keyifli bir röportajdı ve ben zevkle gururla okudum her iki kadınıda yakından tanıdığım için ..sevgilerimle..

  • Fethi ÇAKAR13 Mayıs 2014 10:10

    Röportaj sanki eksik kalmış gibi.Ben okurken öyle hissettim.

  • izleyici13 Mayıs 2014 09:36

    Aslı hanıma başarılarının devamını dilerim. Talk show proğramına yüzü uygun değil.sürekli neşeli ve gülmüş olsada icinde hep hüzün taşıyor. ve bu hüzün yüzüne vuruyor. yüzünüz daima gülsün...