Ana SayfaPiyasaAslı Şafak Borsa Gündem'e konuştu---

Aslı Şafak Borsa Gündem'e konuştu

11 / 13
Aslı Şafak Borsa Gündem'e konuştu
13 Mayıs 2014 - 07:56 www.borsagundem.com

O GÖRÜŞMEDE BABAMIN YANINDA BEN DE VARDIM”

-Rahmetli babanız Tayyar Şafak çok iyi ve ünlü bir gazeteciydi. Sizde belli onun genleri var. Babanızın o dönem kurduğu ve siyasi magazin olarak tarihe geçen “Davulu Delen Jaguar Partisi”ni hatırlıyor musunuz? Anılarınız var mı?

Aslı Şafak: Aslında bu yanlış biliniyor, ben doğrusunu anlatmaya çalışayım. 1986 ara seçimleri yapılacaktı, rahmetli Turgut Özal dedi ki, "Barajı kaldırıyorum". Babam da o zamanlar Bulvar gazetesi Ankara Bürosu'nda yönetici ve köşe yazarı. Özal, "Barajı kaldırıyorum" deyince, babam Mustafa Taşar’ı arayıp, "Böyle bir şey olabilir mi? O zaman bugünden yarına  hemen herkes istediği gibi partiyi kurar,seçime girer" dedi. Sadece solun oylarını bölmek için böyle bir şey hiç ahlaklı değil. Taşar da, "He, herkes kursun" dedi. (O görüşmede babamın yanında ben de vardım) Bunun üzerine babam da "Tamam kuruyoruz dedi. Gazeteci arkadaşlarıyla beraber hemen bir parti kurdu. Adı, Büyük Vatan Partisi, kısaca BVP. Amblemi de Türkiye haritasının ortasında bir sandık ve üzerinden sandığa oy atan bir el. Aynı dönemde DYP’nin başında Hüsamettin Cindoruk vardı. Demirel yasaklıydı. Cindoruk, Kemal Bekman’a BANAP’ı kurdurdu. Büyük Anadolu Partisi. O dönem Zeki Küçükberber tarafından Asım Ekren’e ve Zeynep Özal’a jaguar hediye edildiği için “Davulu Delen Jaguar” adında bir parti kuruldu. (Davulcu damattan yola çıkarak) Çünkü ikisi de protest olan bir amaçla kurulmuştu. O protestlilik birbirine çok karıştırıldı. Ama Büyük Vatan Partisi çok büyük bir başarı elde etti ve yüzde 1,5 oy aldılar. O zamanın parasıyla 25 liraya kurulmuştu, o da yalnızca muhtar masraflarıydı ikametgahlarla ilgili. Her gün TRT’de 1 dakika konuşma hakkı vardı ve yüzde 1,5 oy çok iyiydi. Ardından da bu bir gazetecilik başarısıydı ve o yıl birçok ödüller alındı. Seçimlerden sonrada protesto amacına ulaşıldığı için de hemen kapatıldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • okn15 Mayıs 2014 01:14

    aslı şafağı ekonomiden anlamayanlar bile izliyor :) özellikle formasyonları çok komik, güzel isimler takıyo, timsah sırtı formasyonu :)

  • Hakan çalkılıç15 Mayıs 2014 00:42

    Yorumlarınızı begeniyorum, hafife alınmayacak kadar çok yüksek bir tutarda baglamıs oldugum para var ve %85 zarada oldugum bir hisse senednden 2 yılı aşkın süredir zarardayım, herkes nereden bulaştıysa zarada, LATEK HİSSE SENEDİNİ ekrana taşımanızı rica ediyorum.

  • broker14 Mayıs 2014 15:07

    maviş bunlar senin eline su dökemez

  • nihat13 Mayıs 2014 11:54

    Aslı hanım gerçekten çok samimi program yapıyor tebrik ediyoruz, sanırım ailevi durumlar onu seyirciyle sıcak bağ kurmasında büyük etken...ben piyasa hakkında bilgi sahibi olmak için izliyorum, zaten yatırım yorumları anlık değişim gösterebiliyor o yüzden yatırım kararı alırken daha profesyonel çalışmak lazım. konuşulanlar YTD...

  • BelginMaviş13 Mayıs 2014 10:47

    Sevgili Serap eline kalemine sağlık çok beğendim.Aslı Şafakcım diline yüreğine sağlık.keyifli bir röportajdı ve ben zevkle gururla okudum her iki kadınıda yakından tanıdığım için ..sevgilerimle..

  • Fethi ÇAKAR13 Mayıs 2014 10:10

    Röportaj sanki eksik kalmış gibi.Ben okurken öyle hissettim.

  • izleyici13 Mayıs 2014 09:36

    Aslı hanıma başarılarının devamını dilerim. Talk show proğramına yüzü uygun değil.sürekli neşeli ve gülmüş olsada icinde hep hüzün taşıyor. ve bu hüzün yüzüne vuruyor. yüzünüz daima gülsün...