Ana SayfaPiyasaAslan Çimento ve Makina Takım sorusu---

Aslan Çimento ve Makina Takım sorusu

1 / 2
Aslan Çimento ve Makina Takım sorusu
07 Aralık 2016 - 09:45 www.borsagundem.com

GÖSTERGELER UCUZ OLMADIĞINI SÖYLÜYOR

SORU (1) - Aslan Çimento’da diğer çimentolardan farklı bir düşüş var. Neden ele almıyorsunuz? Daha öncede sordum cevap yazmıyorsunuz? Güven sarsıyorsunuz? 

Aykut Bulut

CEVAP-Okurlarımızdan gelen yoğun ilgi ve sorular bizi mutlu etmekle birlikte soruların tamamını cevaplayamamaktan dolayı da üzülmekteyiz. Bir şirketle ilgili soruyu cevaplandırırken ilgili firmaya yönelik gelen soru sayısı, yeni gelişmeler ile daha önceki cevaplama periyodumuzu göz önünde bulundurmaktayız. Neticede söz konusu faktörleri bir arada değerlendirip mümkün olduğunca dengeli bir cevap sıralaması oluşturmaya gayret serf ediyoruz. Aslan Çimento hakkında son olarak geçtiğimiz haziran ayında verdiğimiz cevap ve gelen soru sayısı göz önüne alındığında yeni cevabımız bu güne sarkmak durumunda kaldı. 

Aslan Çimento geçtiğimiz temmuz ayında en düşük 27,56 TL’yi test ederken piyasadaki genel çıkış eğilimine uygun olarak yükseldi. 24 Ekim 2016 günü en yüksek 45,84 TL’yi test etti ve sonrasında gelen satış dalgasıyla birlikte geriledi. 6 Aralık 2016 günü de kapanışını 38,46 TL’den gerçekleştirdi. Şirketin içinde bulunduğu BIST Taş Toprak Endeksi’nin de 24 Ekim günü en yüksek 73.331’i test ettiği ve sonrasında benzer şekilde gerilediği gözleniyor. Ancak şirketin dahil olduğu endeksin düşüşü daha fazla gerçekleşti. Arada yaklaşık 10 puanlık bir fark söz konusu. Kısa zaman aralığında sektör ortalamasından daha hızlı düşmesini gerektirecek herhangi bir gelişme yaşanmadı. 

Hisselerle ilgili değerlendirmede bulunurken kısa süreli bakış açısıyla değerlendirmede bulunmak yanılgıya düşürebilir. Bu nedenle geniş zaman aralıklarıyla bakmakta fayda var. Meseleye böyle bakıldığında Aslan Çimento’nun fiyat kazanç oranının 44,67 piyasa defter değerinin de 10,14 olduğunu görebilmekteyiz. Söz konusu oranlar sektör ortalamaları göz önüne alındığında hayli yüksek. Bu itibarla hissenin ekim ayından bu yana sektör ortalamasını temsil eden BIST Taş Toprak Endeksinden daha fazla düşmesine rağmen göstergeler yine de fiyatın ucuz olmadığı yönünde. Fiyatın sektör ortalamalarına uygun hale gelebilmesi için kâr rakamının daha da yükselebilmesi şart.   


YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman aydın07 Aralık 2016 20:03

    iş leasing (ISFIN)hissesinide bir analiz edermisiniz,4 senedir tutuyorum.

  • BİRİDE ŞU HİSSEYİ SORSUN07 Aralık 2016 09:52

    MEMSA BORÇLARI YAPILANDIRIYOR HALKBANKASI PROTOKOLÜ GEREĞİ BORÇLARI ÖDÜYOR SAYIN BORSA GÜNDEM MEMSA NE OLUR?????????????