Ana SayfaPiyasaArçelik ve Yataş sorusu---

Arçelik ve Yataş sorusu

1 / 2
Arçelik ve Yataş sorusu
01 Kasım 2016 - 10:53 www.borsagundem.com

ALIM FIRSATI OLARAK GÖRÜLMELİ

SORU (1) - Arçelik kârını artırdığı halde düşüş yaşıyor. Bu düşüş nereye kadar gidebilir? Aracı kurumlardan hedefi 22,8 veren ile 15 veren var. Hangisi daha gerçekçi? 

Mehmet Öztürk

CEVAP - Arçelik uzun vadede yükselen kanal içinde hareket ediyor. Hisse, 21 Kasım 2008 tarihinde düzeltilmiş verilere göre en düşük 0,79 TL’yi test ederken 18 Ağustos 2016 günü 22,52 TL’yi gördü ve sonrasında düzeltme hareketinde bulundu. 31 Ekim 2016 günü kapanışını 20,44 TL’den gerçekleştiren Arçelik’in ağustos ayından bu yana yaşadığı fiyat hareketi halihazırdaki düzeltme kapsamında bulunuyor. Uzun vadeli çıkış trendi ise varlığını koruyor. Takas verileri takip edildiğindeyse yabancı yatırımcının geçtiğimiz eylül ayında 13,2 milyon TL tutarında net satış gerçekleştirdiği gözlenmekte. Söz konusu satışlar hissenin düşmesinde etkili oldu. Yabancı satışlarının devam etmesi hissedeki düşüşün bir süre daha sürmesine neden olabilecektir. 

Arçelik gelir ve kârlılığını istikrarlı şekilde büyüten bir güce sahip. Şirket son açıkladığı 2016 yılı dokuz aylık bilançosunda da gelir ve kârlılıktaki artışını sürdürdü. Firmanın büyümesini sürdürmesi zaman zaman kâr satışları gelse de hisseye ilginin yüksek kalmasına imkan tanıyor. Mevcut yabancı satışlarının devam etmesi hissede bir süre daha gerilemeye neden olsa da satışlar uzun vadede alım fırsatı olarak görülmeli.   


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)