Ana SayfaManşetAracı Kurum’un veliahdı Borsa Okulu’nda ---

Aracı Kurum’un veliahdı Borsa Okulu’nda

4 / 7
Aracı Kurum’un veliahdı Borsa Okulu’nda
09 Haziran 2015 - 13:08 www.borsagundem.com

BORSA OKULU’NDAKİ EĞİTİM ÜNİVERSİTEDEN DAHA İYİ

-Kendinizi tanıtır mısınız?

-Caner Çörtem. Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasası 4. sınıf öğrencisiyim.

-Neden Borsa Okulu? Okula gelme fikri nasıl doğdu?

-Borsa Okulu’na gelmemin asıl sebebi, Arif Ünver hocamızın üniversitemizde verdiği konferansı dinlememle oldu. Biz üniversitede teorik olarak her şeyi öğreniyorduk ama pratik olarak hiçbir şey öğrenmiyorduk, yetersiz kalıyordu. Onun nedenle,  bu eğitimin bana çok yararlı olacağını düşündüğüm için buradayım. Borsa Okulu’nda verilen eğitimden çok memnunum. Hatta beklediğimden çok çok iyi.

-Neden Sermaye Piyasası Bölümü’nü okumayı tercih ettiniz?

-Ben üniversite sınavına girdiğim de 2 tercih yaptım. Bir tanesi Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasası 1. Öğretim, diğeri de Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasası 2. Öğretim’di. Bunların dışında bir şey yazmadım zaten.


Benim borsaya ilgim babamdan dolayı oldu. Babam 15 yıllık bir yatırımcı. Ama ben işi daha öğrenerek, daha okuyarak profesyonelleştirmek istedim.  

Hatta ilk tercih yaptığımda böyle bir bölümü başka yerde duymamıştım. Uluslararası finans var. İktisat var. İşletme var.  Ama Sermaye Piyasası olarak ilk Marmara Üniversitesi’nde gördüm.

Sanırım şimdi Pamukkale Kadir Has Üniversitesi’nde 2 yıllık Sermaye Piyasası Bölümü var. Bizimkisi 4 yıllık.

-Üniversitede ki aldığınız eğitimden memnun musun?

-Fazla bir detay veremeyeceğim ama açıkçası pek memnun değilim. Burada aldığım eğitim beni daha tatmin etti diyebilirim.

-Bir yatırımcı olarak, bu eğitim bittiğinde nasıl bir strateji izleyeceksiniz?

-Bu eğitim bittikten sonra, ilk etapta önümüzdeki 3 ay eve kapanıp bilgisayar başında öğrendiklerimi uygulayacağım. Aslında öğrendiklerimi pratiğe dökeceğim.

-İlk yatırımınızı ne zaman yaptınız?

-İlk yatırımımı 21 yaşında 2 yıl önce yaptım. 2 yıl önce bankalar önde olduğu için ilk yatırımımı daha çok kazanırım diye o yönde yaptım. 

-Şu ana kadar ne kadar kazandınız veya kaybettiniz?

-Şu an artıdayım diyebilirim.

-Kısa vadeli mi uzun vadeli mi yatırımlar yapıyorsunuz?

-Bu eğitime gelmeden önce kısa ve uzun vadede yatırımın çok farklı olduğunu öğrendim. Aslında ikisi de gerekiyor ama biraz yaşımın küçük olması sebebiyle orta ve uzun vadede yatırım yapmayı hedefliyorum.

-Peki, bundan sonra bu eğitime katılmak isteyenlere neler söylemek istersiniz?

-Şöyle söyleyeyim. Bakın sınıf 24 kişilik ve bundan sonra bu sayının daha da artacağını düşünüyorum. Asla pişman olmayacaklar.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)