Ana SayfaPiyasaAracı kurumlara borsadan kaçışı sorduk---

Aracı kurumlara borsadan kaçışı sorduk

1 / 6
Aracı kurumlara borsadan kaçışı sorduk
16 Temmuz 2014 - 14:34 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL

SPK Tebliği'nin ardından gündem bir anda Borsa İstanbul’da yaşanan art arda çıkış başvurusu oldu. Halka açıklık oranı yüzde 5’in altında olan şirketler için borsadan çıkış kolaylaştırılınca birçok dev şirket işlemleri başlattı. Haliyle yatırımcılar da sermaye piyasasının aktörleri de şok gelişmeye kitlendi. Tabi akıllarda cevap bekleyen birçok soruyla.  Mesela; Şirketler büyük umutlarla geldikleri, yatırımcılara büyük vaatler verdikleri borsadan niye çıkıyor? Bir yanda halka arz seferberliği yürütülürken, bu çıkışlar ‘vizyona’ darbe mi değil mi? Borsadan kaçış nerede durur, durmazsa nasıl durdurulur?  Bu çıkış Borsa İstanbul’da iz bırakır mı? Bırakırsa derin mi olur? Ve Türkiye ekonomisi bu firardan yara alır mı? İşte günlerdir süren tartışmalara, sektörde yaşanan kafa karışıklığına son verecek yanıtları almak için bu soruları piyasanın önemli aktörlerinden aracı kurumlara yönelttik. A1 Capital Araştırma Direktörü Belgin Maviş, ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut, Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Onur Mutlu, Destek Menkul Değerler Kaldıraçlı İşlemler Birim Yöneticisi Engin Kılıç, GCMFOREX Araştırma Direktörü Erdoğan Turan kritik sorulara ilginç, önemli ve sorunu çözen yanıtlar verdi. Bu çıkışların Türk ekonomisine bir zarar vermeyeceği görüşü ortak noktaları oldu. Kottan çıkış arzusu şirketlerin hakkıdır, inisiyatif onlarda düşüncesi çoğunu buluşturdu. Ama ayrıldıkları yerler de çıktı karşımıza. Hatta sert tepkiler de… İşte borsadan kaçış, işte 5 uzmandan çok konuşulacak yorumlar…

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Akilli arastirma yapin.16 Temmuz 2014 23:01

    Bu sorulari araci kurum patronlarina ve genel mudurlerine sorun , arastirma muduru vb. gercegi net goremezler..hikaye anlatiyorlar tek kelimeyle ayip ..

  • EDO16 Temmuz 2014 15:59

    DOGRU TESPIT

  • Ufuk16 Temmuz 2014 15:56

    Gözaltı, batak şirketler, el konulanlar şimdi de SPK destekli BİST ten kelepir fırsatçı ve kendi oluşturdukları fiyattan çıkışlar. Kusura bakmayın yatırımcıyı mumla arar hale geleceksiniz. 7 liraya üç yıl önce alacakları hisseleri 4 liradan alıyorlar bu ne yolsuzlukluk.

  • bünyamin kalem16 Temmuz 2014 15:07

    Borsadaki yabancıların yapmış olduğu hareketleri günü gününe yayınlarmısınız? CİTİ ve DEUHTC yabancıların borsa hisse senedi hareketlerini anlık nereden takip edebilirim?