Ana SayfaYatırımcı KöşesiAnel Elektrik ve Temapol Polimer sorusu---

Anel Elektrik ve Temapol Polimer sorusu

1 / 2
Anel Elektrik ve Temapol Polimer sorusu
11 Kasım 2019 - 09:04 www.borsagundem.com

KÂRDA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

SORU- Elektrik ve enerji sektörünün uzun vadede geri dönüşü olacağını düşünen genç bir yatırımcıyım. Anel Elektrik’in istikrarı ve grafiği göze alındığında olumlu duruyor. Sizlerin görüşleri nelerdir acaba?

Göksenin Çiğdem

CEVAP-Geçtiğimiz yıl kârı düşen Anel Elektrik’in bu yılın dokuz aylık döneminde de kârdaki düşüşü devam etti. Son açıkladığı 2019 dokuz aylık bilançosunda satışlarındaki düşüşle birlikte dönem sonu kârı gerileyen şirketin iki yıldır mali performansındaki kayıp hissenin fiyatına da yansıyor. Firmanın kârının zirve yaptığı 2017 yılında hissenin fiyatı hızla değer kazanırken Mart 2018’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 3,82 TL’ye kadar çıktı. Sonrasında ise hızla değer yitirdi ve 1,50 TL’ye kadar geriledi. Son bir ayda tekrar yukarı yönlü hareket olsa da zirve seviyesinin hayli gerisinde. Şimdilerde 2,24 TL’den işlem gören hissenin mevcut fiyatı Haziran 2010’daki düzeltilmiş verilerle ilk açılış rakamı 1,97 TL’nin bir miktar üzerinde durmakta. Aradan geçen dokuz yılı geçkin süre nazara alındığında mevcut fiyatı yeterli görmek mümkün değil. Güçlü ve istikrarlı bir çıkış için şirketin gelir ve kârlılıkta düzenli büyüme sergilediğini görebilmek önemli. Bu yıl geliri azalan firma bu ayın başında yaptığı açıklamada İstanbul Modern Sanat Müzesi Binasının elektrik işlerini aldığını duyurdu. Açıklamada sözleşme tutarının kdv hariç toplamda yaklaşık 13,3 milyon TL olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıl şirketin 1,3 milyar TL brüt satış geliri elde ettiği göz önüne alındığında bu tutarın toplam içinde oldukça düşük bir tutarı ifade ettiği görülmekte. Şirketin daha fazla gelir yaratabilmesi şart.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa11 Kasım 2019 20:46

    Bunların hissesi mi alınır,üç kağıtçılar.Anel t'deki paramız yediler. İnşallah kefen parası ederler.Bu dünyada adalet yok inşallah Allah cezalandırır.

  • Selahattin Ölmez11 Kasım 2019 10:33

    anel elektrik tam bir dolandırıcaların elinde.anel telekomu ne yaptırlar bitirdiler anel de bitirmeyecekleri ne malum.

  • fafa11 Kasım 2019 20:47

    Kesin onu da iç ederler.Allah sorsun hesabını,biz soramadık.