Ana SayfaPiyasaAnadolu Isuzu ve Lider Faktoring sorusu---

Anadolu Isuzu ve Lider Faktoring sorusu

1 / 2
Anadolu Isuzu ve Lider Faktoring sorusu
13 Ocak 2017 - 10:08 www.borsagundem.com

BEDELSİZ HABERİ HİSSEYİ YÜKSELTTİ

SORU (1) - ASUZU hissesinin ileriye dönük performansı nasıl olur? 

Bartın

CEVAP-Anadolu Isuzu, Ocak 2015’te düzeltilmiş verilere göre en yüksek 23,38 TL’yi test ettikten sonra düşen bir ivme sergiledi. Hisse, aynı zaman diliminde arada yukarı ataklarda bulunsa da düşüşünü geçtiğimiz aralık ayına kadar sürdürdü. 22 Aralık 2016 günü 13,30 TL’den kapanışını gerçekleştirdi ve sonrasında boşluk bırakarak yukarı yönlü sert bir harekette bulundu. Bu denli yükselmesinde bedelsiz sermaye artırımına gideceğine dair açıklamanın etkisi bulunuyor. Şirketin halihazırdaki sermayesi 25 milyon 419 bin TL ve içi kaynaklardan karşılanmak suretiyle sermayesi yüzde 230,45 oranında arttırılarak 84 milyon TL'ye çıkarılacak. Sermaye artırımının gerçekleşebilmesi için şirketin gerçekleştireceği Olağan Genel Kurul toplantısında kabul edilmesi gerekiyor. Şu anda ise SPK’nın onayı beklenmekte. 

Bedelsiz sermaye artırımı nedeniyle hisseye bir anda ilginin arttığı gözlendi. Bu durum beraberinde fiyatı da yükseldi. Yaşanan çıkışla birlikte 27 Aralık 2016 günü en yüksek 22,16 TL’ye çıktı. Teknik olarak hissenin boşluk bırakarak yükselmesi ilerleyen zaman diliminde fiyatın tekrar gerileyerek boşluğu doldurma olasılığını yükselttiğini unutmamak gerekir.  

Tüm bunlardan ayrı şirketin 2016 yılı dokuz aylık bilançosunda zararını artırmasını ise sorun olarak görmeli. Firma aynı dönemde gelirini de düşürdü. Şirket kâra geçemediği takdirde yaşanan çıkışın kısa süreli kalma olasılığı artacaktır. 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)