Ana SayfaPiyasaAnadolu Hayat ve Oyak Yatırım Ortaklığı sorusu---

Anadolu Hayat ve Oyak Yatırım Ortaklığı sorusu

1 / 2
Anadolu Hayat ve Oyak Yatırım Ortaklığı sorusu
30 Mayıs 2018 - 09:03 www.borsagundem.com

UZUN VADEDE ÇIKIŞ TRENDİ SÜRÜYOR

SORU (1) - Anadolu Hayat’ın çıkışı durdu denebilir mi? Bir aydan fazladır yerinde sayıp duruyor. Neden çıkmadığı hakkında bilgi verebilir misiniz? 

Cengiz Kuyu

  CEVAP - Bir hisseyle ilgili değerlendirmede bulunurken kısa vadeli hareketlerden ziyade uzun vadeli yönelimini takip etmek daha sağlıklı bir fikir vermesine imkan tanıyacaktır. Anadolu Hayat’a ait hissenin uzun vadede fiyat seyri takip edildiğinde ise yükselen bir kanal içinde hareket ettiği görülüyor. Bununla birlikte hisse kısa süreli dilimlerde düzeltmelerde bulunmakta. Bu çerçevede yatay hareket ettiği gibi kâr satışlarına bağlı gerilemeler de yaşayabilmekte. Son olarak geçtiğimiz nisan ayından bu yana yatay bir seyir gözlenmekte. Ancak teknik olarak uzun vadeli yükseliş trendini koruyor. Şirketin mali yapısı da çıkış kanalını destekler nitelikte. Sürekli kârını artıran firma son açıkladığı 2018 ilk çeyrek bilançosunda da kâr artışını sürdürdü. İlk çeyrekteki kârlılığı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 43,20 artmış bulunuyor. Söz konusu durum firmanın yıl sonunda da kârdaki artışını sürdüreceği izlenimini veriyor. Mali yapıdaki olumlu seyir uzun vadede hissedeki çıkışın devam etmesine olanak tanıyacaktır. 

Takas verileri incelendiğinde olumlu havanın yabancı yatırımcı nezdinde de kabul gördüğü anlaşılıyor. Yılın ilk günü halka açık kısmın yüzde 58,95’i yabancı saklamasında bulunurken oran 15 Mayıs 2018 günü yüzde 60,56’ya çıktı. Artışın iki puan gibi düşük seviyede gerçekleşmesi yabancı ilgisinin sınırlı olduğu şeklinde bir eleştiriye yol açsa da yılbaşından bu yana piyasada yabancıların satış ağırlıklı işlemlerde bulunduğu göz ardı edilmemeli. Satış ağırlıklı piyasada Anadolu Hayat hissesinde yabancıların alım ağırlıklı işlemlerde bulunması hissenin çıkış trendinde kalmasına olanak vermekte.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)