Ana SayfaYatırımcı KöşesiAnadolu Cam ve Index Bilgisayar sorusu---

Anadolu Cam ve Index Bilgisayar sorusu

2 / 2
Anadolu Cam ve Index Bilgisayar sorusu
01 Ekim 2020 - 08:37 www.borsagundem.com

TİCARİ PERFORMANSLA FİYAT DENGELİ

SORU- Indes karını devamlı arttırıyor ama hissenin çıkışı bu kara göre az değil mi? Bunun sebebi nedir? 

Fırat Karakuş 

CEVAP- Son iki yılda gevşeyen kârlılığa rağmen İndeks Bilgisayar’ın 2020’nin ilk yarısındaki rakamlarında çıkış gözleniyor. Brüt satışlarındaki artış şirketin kârını olumlu yönde destekledi. Aynı ivmenin devam halinde bu yıl sonunda da kârdaki yükseliş sürecektir. Gerek kârdaki artış gerekse pandemiden kaynaklı bilişim ve teknoloji sektörüne yönelik ilgi hissenin fiyatını olumlu yönde destekleyen unsurlar oldu. Hisse, geçtiğimiz mart ayında düzeltilmiş verilerle en düşük 5,49 TL’ye kadar inerken sonrasında arada satışlar olsa da düzenli şekilde yükseldi. 30 Eylül 2020 günü ise kapanışını 17,20 TL’den gerçekleştirdi. Şirketle ilgili yakın tarihli gelişme ise üç iştirakini bir çatı altına alacak olması. 14 Eylül günü yaptığı açıklamada faaliyet konuları aynı olan ve yüzde 100 bağlı iştiraki konumundaki üç firmayı birleştireceğini duyurdu. Bu durumun konsolide mali tablolara bir etkisi ise olmayacak. Ancak birleşmeden kaynaklı operasyonel avantajlar ve gider düşmesi, oluşan kârlılığın büyümesine imkan tanıyabilecektir. Tüm bunlardan ayrı olarak hissedeki artışa rağmen f/k oranının 8,62 seviyesinde bulunması firmadaki büyümenin fiyattaki çıkışı desteklediği şeklinde okunabilir. Kârdaki artışın devamı hisseye olan ilgiyi canlı tutabilecektir. 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU01 Ekim 2020 11:15

    Bu insanlar ne kadar aç gözlü olmuş index tarihi zirvelerler.daha ne kadar gidecek sen git kumar hisse senetlerinde top oyna seni tatmin etmiyor ise.

  • indeks01 Ekim 2020 09:13

    sermayesi erimiş bitmişler 10 katı yükselmiş, bu sermayesinin iki katı kar açıklamış tövbe diyorum......p/d en düşük teknoloji kağıdı konumunda komediiiiii kimi kandırıyorsunuz abiler................. su yolunu bulur akar akar akar güveniyoruz indeks sana

  • ender01 Ekim 2020 09:10

    Arena armada uçtu,indes çok geri kaldı,buna göre indes 25 leri hakediyor.