Ana SayfaYatırımcı KöşesiAnadolu Cam ve Index Bilgisayar sorusu---

Anadolu Cam ve Index Bilgisayar sorusu

1 / 2
Anadolu Cam ve Index Bilgisayar sorusu
01 Ekim 2020 - 08:37 www.borsagundem.com

BİRLEŞME SÜRECİ TAMAMLANDI

SORU- Anadolu Cam çıkışını sürdürecek mi? 

Mehmet Demirci 

CEVAP- Yaklaşık iki yıl yatayda dalgalı bir seyir izleyen Anadolu Cam, özellikle geçtiğimiz mart ayından itibaren kayda değer bir çıkış sergiledi. Hisse, 23 Mart 2020 günü düzeltilmiş verilerle en düşük 2,23 TL’yi test ederken sonrasında piyasadaki genel yükselişle birlikte hareketlendi ve 29 Eylül 2020 günü en yüksek 6,85 TL’ye kadar çıktı. Bir sonraki gün ise gelen kâr satışları ile geriledi ve kapanışını 6,28 TL’den gerçekleştirdi. Halihazırda hissede çıkış ivmesi korunuyor. Yaklaşık altı ayda fiyatını üçe katlayan hissenin f/k oranı 9,24. Piyasa defter değeri de 1,61. Bu oranlardan F/k sektör ortalamasının altında bulunurken piyasa defter değeri ortalamaların üzerinde yer alıyor. Tüm bunlar birlikte değerlendirildiğinde oranların makul seviyede olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Söz konusu durum hisseye olan ilginin canlı kalmasında etkili oluyor. Tabi bunun dışında hisseye ilginin canlı kalmasında birleşme sürecinin etkisini göz ardı etmemeli. Anadolu Cam ile birlikte Soda Sanayii, Denizli Cam, Trakya Cam ve Paşabahçe bir bütün olarak Şişe Cam’ın bünyesinde birleşiyor. Birleşme süresi 1 Ekim 2020 günü yani bugün gerçekleştiriliyor. 30 Eylül günü kapanışını 7,12 TL’den gerçekleştiren Şişe Cam’ın birleşmeden ötürü 1 Ekim günü referans fiyatı 7,275 TL olarak açıklandı. Buna göre mevcut hali ile 1 Anadolu Cam hissesine sahip olan hissedara küsurata girmeden kabaca 0,88 adet Şişe Cam hissesi verilecek. Bundan sonra Anadolu Cam hissedarları Şişe Cam hissedarı olarak borsayı takip edecek.   

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU01 Ekim 2020 11:15

    Bu insanlar ne kadar aç gözlü olmuş index tarihi zirvelerler.daha ne kadar gidecek sen git kumar hisse senetlerinde top oyna seni tatmin etmiyor ise.

  • indeks01 Ekim 2020 09:13

    sermayesi erimiş bitmişler 10 katı yükselmiş, bu sermayesinin iki katı kar açıklamış tövbe diyorum......p/d en düşük teknoloji kağıdı konumunda komediiiiii kimi kandırıyorsunuz abiler................. su yolunu bulur akar akar akar güveniyoruz indeks sana

  • ender01 Ekim 2020 09:10

    Arena armada uçtu,indes çok geri kaldı,buna göre indes 25 leri hakediyor.