Ana SayfaYatırımcı KöşesiAlkim ve Euro Yatırım Holding sorusu---

Alkim ve Euro Yatırım Holding sorusu

1 / 2
Alkim ve Euro Yatırım Holding sorusu
06 Mayıs 2020 - 09:51 www.borsagundem.com

YATIRIMI İÇİN TEŞVİKİ VAR

SORU- Alkim’in potasyum sülfat yatırımı ne zaman başlayacak ve bitirilecek? Üretim ne zaman başlayacak? Bu şirkete yatırım yapmak kazandırır mı? 

Mahmud

CEVAP- Şirketin Yönetim Kurulu, 27 Şubat 2020 günü kamuyla paylaştığı faaliyet raporunda; tarım üreticilerinin en fazla ihtiyaç duyduğu ancak ithalatla karşılandığını belirttiği potasyum - magnezyum sülfat gübresinin Konya / Cihanbeyli’deki tesislerinde doğal yollarla ürettiğini ifade etti. Raporda söz konusu üretimin Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan “Organik Tarıma Uygunluk Sertifikası”na sahip olduğu belirtilirken yıllık 50.000 ton potasyum sülfat üretim kapasiteli tesis yapımı için de bir mühendislik firması ile sözleşme imzalandığını duyurdu. Açıklamada yatırımla ilgili teşvik belgesinin alındığı belirtilmekte. Ancak projenin başlama ve bitim tarihi ya da ne zaman üretime geçileceğine dair detay bulunmuyor. Tüm bunlardan ayrı olarak mali yapısı incelendiğinde firmanın artan bir gelir ve kârlılığa sahip olduğu görülmekte. Diğer taraftan ocak ayında alınan yüzde 506,67 oranındaki bedelsiz sermaye artırımı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilirken mali yapının güçlendirilmesi yoluna gidildiği anlaşılıyor. Firmanın büyüyen mali performansı, yansımasını hissenin fiyatında da göstermekte. Hisse, sürekli yükselen bir ivmeyle hareket ediyor. Arada kâr satışları olmakla birlikte çıkış devam etmekte. Geçtiğimiz 28 Nisan günü düzeltilmiş verilerle en yüksek 64,65 TL’yi gören hisse şimdilerde de 67,05 TL’den işlem görüyor. Takas verileri takip edildiğinde ise yabancıların az miktarda da olsa yılbaşına göre paylarını artırmış durumda. Yılın ilk günü halka açık kısmın yüzde 14,54’ü yabancı saklamasında bulunurken oran 21 Nisan günü yüzde 15,63’e çıktı. Alımların devam etmesi hissedeki çıkışın da sürmesine olanak tanıyacaktır.


YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mahmud cellad06 Mayıs 2020 16:50

    alkim geçen gün %506.67 bedelsiz değil,temettü verdi.bu temettü 1.temettü olup 2.taksit temettü ödemesi eylül ayında yapılacak.geçen verdiği temettü oranı da%0.9662913tür.yarın %506.6734 BEDELSİZ HİSSE SENETİ VERECEK.