Ana SayfaPiyasaAlan Yatırım’ı başarıya götüren raporların sırrı---

Alan Yatırım’ı başarıya götüren raporların sırrı

1 / 8
Alan Yatırım’ı başarıya götüren raporların sırrı
09 Ağustos 2017 - 08:28 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ - BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL

Borsa 120 bini ne zaman yakalar? Kur ne olur? Fed faiz artırımında yanlış yolda mı? Yatırımcı bu karışıklıkta ne yapmalı, hangi hisseyi almalı?

Peki, tüm bu soruların yanıtlarını ‘sıcak’ raporlarla yatırımcılara ulaştıran, yol gösteren, güven veren ve hedeften şaşmayan şirket araştırmalarıyla piyasada adından söz ettiren başarının sahibi; önerileriyle yüksek gelir performansı yakalayan Alan Yatırım Araştırma Bölümü’nün sırrı ne? Ekibi enerjik ve hedefte tutan nasıl bir güç?

 Alan Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Seyfullah Esen önemli sorunun yanıtını gururla veriyor.

Alan Araştırma Ekibi’nin ziyaret ettiği şirketlerin Borsa İstanbul’daki hareketlerine dikkat çeken Esen, “Uzun vadede endeksten ayrışan hisseleri seçiyoruz ve o hisseler de endeksi geçiyor” diyor.

Konu önemli. Biraz daha açıyor. İşin felsefesini anlatıyor: “Biz faizin ve endeksin üstünde orta uzun vadede gerçekten tatminkar getiri sağlayabilecek, hayal kırıklığı yaratmayacak, hikayesi olan, spekülatif amaçlı olmayan, değer üreten, kimsenin görmediği ama yabancıların gördüğü şirketleri yazıyoruz.”

Kısa vadeli hisse önerilerinde temel analize dayalı hisselere dikkat çeken Esen, eğer olağanüstü bir durum olmazsa endeksin 120 bine doğru gideceğini söylüyor. Esen’e göre, endeksteki yukarı yönlü hareket üçüncü çeyrek sonuna kadar devam edecek.

Yatırımcılara çarpıcı bir portföy önerisinde bulunan Esen, euronun değer kazanmasına yönelik olarak da “Euro/dolar yükselişi otomatik olarak Türkiye’nin makro açıdan lehine bir sonuç. Euro yukarı olduğu sürece Türkiye’de yukarı gidecektir” diye konuşuyor.

Alan Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Seyfullah Esen, kurdan hisseye piyasaları ve Alan Yatırım Araştırma felsefesini Borsagundem.com’la paylaşıyor…

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • altın madenleri.09 Ağustos 2017 13:12

    Fetö madencilik himmetini KOZA şirketlerinden aldı. Koza sadece bergame ve mastradaki madenlerin parasını ödeyerek aldı. Himmetdede, çukuralan v.b. şu an altın üretilen tüm maden sahaları FETÖ örgüt gücü ile devletten gasp edilen sahalar. Buradan çıkarılan altınların gelirlerinin tamamı devletin hazinesine gitmeli. Tesis kurulmuş olsa bile, başka bir taşeron o tesisi çalıştırsa idi, % kaç kar marjı ile üretim yapardı şeklinde teklif alınıp muhasebeleştirilmeli. Ülkenin FETÖ örgüt gücü ile gasp edilmiş madenlerinin gelirleri şirkette hak ettiği meblağmış gibi gözterilip de, yabancı fonlara (o fonler da fetö anlaşmalı fonlar) peşkeş çekilmemeli. Devlet acilen tedir almalı. Hazineye gelir kaydetmeli. FETÖ örgütü olmasa idi, o madenler o şirketlere verilmeyecekti.. Devlet hırsızlık/gasp suçunda ortaya çıakrdığı maddi kayanağı gasp eden şirket ve ortakalrına gelir mi bırakıyor, yoksa ilk sahibine mi veriyor.