Ana SayfaPiyasaAlan Yatırım’dan 7 hisse, şok portföy, endekste büyük beklenti---

Alan Yatırım’dan 7 hisse, şok portföy, endekste büyük beklenti

1 / 7
Alan Yatırım’dan 7 hisse, şok portföy, endekste büyük beklenti
01 Şubat 2018 - 10:18 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Zeytin Dalı Harekatı tüm hızıyla devam ediyor. PKK terörü bombardıman altında. TSK ve ÖSO kuvvetleri her gün bir adım daha içeri giriyor. Her gün bir dağ, tepe, köy kurtarılıyor. Suriye’deki operasyonda Moskova’dan itiraz görmeyen Ankara, Washington ile sorun yaşıyor. Her gün bir demeç krizi patlıyor. Türkiye’ye çelme atma girişimleri birbirini izliyor. Ama nafile! Çünkü Türkiye geri adım atmamakta kararlı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderlerle telefon trafiğinde rekor kırıyor. AB’den çıkan bazı çatlak sesler de, gereken cevabı alıyor.

ABD Başkanı Trump’ın ise ‘içeri’de ve ‘dışarı’da ortalığı dalgalandıran çıkışları da tam gaz…

Türk ekonomi ise bu manzaranın gölgesi altında kalmayan çıkışlar içinde. Ortalık sakin. Operasyon piyasaların aktörlerini ürkütmüyor, terletmiyor. Aksine coşku göz kamaştırıyor. Trabzon Limanı’nın halka arzına yönelik 7 kat talep Başbakan’ın da dediği gibi ‘güvenin’ en büyük işareti. Bir başka dev halka arz Enerjisa ise sırada. Talep toplama başlıyor. Ve diğer ünlü markalar, hepsi de Ocak ayını rekorlara geride bırakan Borsa İstanbul’a gelmeye hazırlanıyor.

Peki belirsizlikler yok mu? Olmaz mı? En başta ne yapacağı belli olmayan Trump! Sonra kararsız Fed. İran’ı nereye çekeceği henüz anlaşılmayan olaylar. Son günlerde susan ama yanardağ gibi patlamaya hazır Kuzey Kore. Ve ‘çöküyor, çökecek’ uyarılarına rağmen ahtapotun kolları gibi piyasaları saran dijital para fırtınası.

İşte tüm bunların harmanında Türkiye, Türk yatırımcı dünyası…

Borsa, dolar, altın ne olur? Alsak mı, satsak mı? Yoksa saklasak mı?

Sorular, sorular, sorular…

Kritik yanıtları almak için ‘bir bilen’in kapısını çalalım istiyoruz. Alan Yatırım’a gidiyoruz. Sektörün önemli kurumlarından Alan Yatırım’ın Genel Müdürü Seyfullah Esen’le her şeyi konuşuyorum.


Haliyle Afrin Harekatı ilk konumuz. Sermaye piyasalarının nabzını tutan bir isim olarak Esen ne düşünüyor? “Zeytin Dalı, Türk ekonomisi üzerinde nasıl bir etki yaratır?” diyorum. Korkusuz, endişesiz cevabını da hemen alıyorum. Zaman olarak finans piyasalarının iyi bir döneminde yapıldığı için büyük bir etki yaratmayacağını düşünüyor Esen.

Ardından halka arzlara el atıyoruz. Esen’e göre borsa açısından iyi geçen 2017’yle halka arzlar için büyük bir pencere açıldı. Hem de ardına kadar çünkü, “Halka arzlarda bu yıl rekor kırılabilir” diyor.

Ancak peşinden içi endişe yüklü bir uyarıyı patlatıyor. Piyasayı derinleştirmenin elzem olduğuna işaret ediyor. Tehlikenin altını çiziyor: “Şunu görüyoruz ki, birçok firma Türkiye yerine Londra’da halka açılmak istiyor. Biz İstanbul’u finans merkezi yapmaya çalışırken, buradaki şirketleri kaçırmamamız gerekiyor. Çünkü bu büyük bir kayıp olur”. Hatta yurt dışındaki şirketleri Türkiye’de halka açmak gerektiğini söylüyor.

Ve bomba… “2018 için 3.60 dolar/TL, 135.000- 140.000 arası endeks öngörüyorum” diye konuşuyor. Yatırımcıyı hisseye davet ederken, dolara dikkat mesajını iletiyor…

Zaten, yatırımcılar için hazırladığı sepete bir dolar dahi koymuyor. Seyfullah Esen’in portföyünde sadece hisse senedi, TL mevduat ve altın var. Oranları mı? Size o söylesin istiyorum…

Ama altın’ın altını çiziyorum çünkü için tek kelimeyle coşuyor. “Bence 1400 dolara kadar yükselişi devam eder. Hatta önümüzdeki 3-5 yılda 2 bin doları görmemesi için hiçbir neden yok” diye konuşuyor.

“En beğendiniz hisseler hangileri, okurlara ne önerirsiniz” diyorum, bankacılıktan, sanayiden, otomotivden, yazılımdan, savunmadan bir çırpıda 7 şirketin ismini sayıyor. Hepsi teypte kayıtlı, yazıyorum.

Alan Yatırım Genel Müdürü Seyfullah Esen’le gergin bir zaman diliminde piyasaları konuşuyorum. İşte sorular, işte bomba yanıtlar.. .

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)