Ana SayfaHisse Öneri ListesiBilanço beklentisi al veren 37 hisse---

Bilanço beklentisi al veren 37 hisse

1 / 9
Bilanço beklentisi al veren 37 hisse
10 Ekim 2016 - 09:46 www.borsagundem.com

Borsa İstanbul'da payları işlem gören şirketler Ekim ayının son haftasından itibaren 3. çeyrek bilançolarını kamuya ilan etmek durumunda. Uzmanlar bu dönemde özellikle bankacılık, gayrimenkul yatırım ortaklığı, inşaat, çimento ve beyaz eşya sektör hisselerinin ön plana çıkacağını düşünüyor.

Yılın 3. çeyreğine ait bilançoların açıklanmasına kısa bir süre kaldı. Analistler bilanço tahminleri yaparken, borsada ise bu bek­lentiler satın almıyor. Konsolide olmayan bilançoların büyük kıs­mının KAP'a son gönderilme tarihi 31.10.2016 olarak açıklandı. Konsolide bilançoların ise en geç 9.11.2016 tarihine kadar borsa­ya gönderilmesi gerekiyor. Diğer bir deyişle Borsa İstanbul'da payları işlem gören şirketler Ekim ayının son haftasından Kasım ayının son haftasına kadar konsolide ve konsolide olmayan bilan­çolarını kamuoyuna ilan etmek durumundalar.

Uzmanlar 3. çeyrek bilançolarında özellikle bankaclık sektörü bilançolarının ön plana çıkacağını düşünüyor. Bunun yanı sıra gay­rimenkul yatırım ortaklığı, inşaat, çimento ve beyaz eşya üreticile­rinin de iyi bir 3. çeyrek geçirdiğini düşünüyor. Bu kapsamda ise özellikle iyi bilanço açıklamasını bekledikleri 37 şirkete dikkat çe­kiyor.

"OTOMOTİV, BEYAZ EŞYA"

3. çeyrek bilançolarında en çok bankacılık sektörü bilançolarının ön plana çıkacağını düşünen Piramit Men­kul Kıymetler AŞ Port­föy Yönetim Müdürü Mehmet Ali Kalfa gerekçelerini ise şöyle özetliyor:

"Bankacılık sektörü 3. çeyrekte de TCMB'nin gecelik borç verme faizini 24 Mart'tan itibaren düzenli olarak düşürmeye devam etti. Son olarak bu faizi yüzde 8.25'e düşürdü. Bunun yanı sıra banka­ların zorunlu karşılık ve rezerv opsiyon katsayıları bu dönemde 2 defa 50'şer baz puan aşağı çekildi. Böylece bankalara dolaylı ola­rak ilave ve daha ucuz kaynak sağlamış oldu. Bankalar ise kullan­dırdıkları kredilerin fiyatını 3. çeyrekte tüketicilere aynı isteklilik­te aşağı indirmedi ve durum bankaların bilançolarına 3. çeyrekte pozitif yansımış oldu. Öte yandan bankalar personel azaltımı da­hil karlılıklarını artırmak için önlemler de aldı. Tasarruf mevdua­tı faizlerinin düşürülmesine yönelik son zamanlarda piyasada devam eden beyin jimnastiği de bu konuda bir çeşit önlem alınaca­ğını ve bankaların karlılığının son çeyrekte de devam edeceğini işaret eden gelişmeler arasında yer alıyor. Çünkü bankaların kay­nakları arasında en büyük pay yüzde 12'leri bile aşan maliyet ile tasarruf mevduatı yer alıyor."

Bankacılık dışında gayrimenkul yatırım ortaklığı, inşaat ve çi­mento üretimi yapan şirketlerin görece iyi bir 3. çeyrek geçirdiği­ni belirten Kalfa, hem iç talep, hem de Avrupa'dan devam eden talep artışı sebebiyle başta otomotiv ve beyaz eşya üreticilerinin de iyi bir 3. çeyrek geçirdiğini düşünüyor.

Kalfa; Nuh Çimento, Halk Bankası, Haznedar Refrakter Sana­yii, İş GYO, Tekfen Holding, İş Bankası, Bursa Çimento, Vestel Beyaz Eşya, Soda Sanayi, Yapı Kredi, Vakıfbank, Akbank, Batı-çim, Garanti Bankası, Çemtaş, Enka İnşaat, Bolu Çimento, Ak­çansa, Petkim ve Emlak Konut GYO hisselerinin iyi bilanço açık­lamasını bekliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)