Ana SayfaŞirket HaberleriO hissede hedef fiyat al tavsiyesi verdi---

O hissede hedef fiyat al tavsiyesi verdi

7 / 9
O hissede hedef fiyat al tavsiyesi verdi
05 Mart 2019 - 08:40 www.borsagundem.com

Vakıf Yatırım, THY için 25,40 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini korudu

Vakıf Yatırım'ın  konu ile ilgili raporunda şöyle denildi:   "Türk Hava Yolları (THYAO): Türk Hava Yolları, 4Ç18’de hem bizim (1,05 mlr TL net kâr) hem de piyasa ortalama beklentisinin (162 mn TL net kâr) aksine 38 mn TL net zarar açıkladı. Söz konusu negatif sapmada, 383 mn TL seviyesinde kaydedilen ertelenmiş vergi gideri ana unsur oldu (4Ç18 vergi öncesi kârı 273 mn TL).

Operasyonel performansın piyasa ortalama beklentisine paralel gerçekleşmesi ve Şirket hisselerinin BIST100 endeksine göre son 1 ve 3 aylık dönemlerde sırasıyla %8,7 ve %21,5 oranında negatif ayrışmasını da göz önünde bulundurarak sonuçların hisse fiyatına etkisinin “nötr” olmasını bekliyoruz.

THY’nin 5-7 Nisan tarihleri arasında gerçekleşmesi beklenen İstanbul Havalimanı’na taşınma operasyonu sırasında yaşanabilecek olası aksaklıklar kaynaklı riskler nedeniyle hisse üzerinde oluşan baskının, taşınmanın sorunsuz bir şekilde tamamlanmasıyla ortadan kalkmasını bekliyoruz. Sonuçların ardından tahminlerimizde herhangi bir değişikliğe gitmiyoruz.

Bu doğrultuda, THY için 12 aylık hedef fiyatımızı 25,40 TL seviyesinde koruyor, kısa vadeli önerimizi “Endeksin Üzerinde Getiri”, uzun vadeli önerimizi “AL” yönünde devam ettiriyoruz. Şirket yarın TSİ 17:00’da bir telekonferans gerçekleştirecek." 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)