Ana SayfaPiyasaAktif yatırımcının kaçta kaçı kazanıyor?---

Aktif yatırımcının kaçta kaçı kazanıyor?

7 / 10
Aktif yatırımcının kaçta kaçı kazanıyor?
23 Aralık 2013 - 13:36 www.borsagundem.com

TÜRKİYE İLERLİYOR AMA SERMAYE PİYASALARINDA BUNU GÖRMÜYORUM

Bakın şimdi 10 yıl içerisinde ekonomi olarak nereden nereye geldik. Müthiş bir ilerleme var. Ben Sermaye Piyasalarında o ilerlemenin paralelliğini hiç görmüyorum. BİST aynı BİST. VOB daha da kötü vaziyette. Yine o finansal devrimle birlikte bütün zihniyet devriminin ve alt yapının yapılması lazım.

Bize son toplantımızda SPK, derecelendirme kurumlarının notların çok yükselmiş olduğunu söyledi. SPK içerisinde bunun rahatsızlık yarattığı söylendi. Bu notlar 10 üzerinden veriliyor mesela. Gerçekten yükseldi, hepsi dokuzların biraz üstünde ve altında. “Bunun iki tane ana nedeni var” dedik biz. Bir, biz bu şirketlerle 5-6 yıldır çalışıyoruz ve biz getirdik onları oraya. Sahiden o şirketler tam anlamıyla kurumsal oldular. Onun için notlarını yükselttik. Ama bu küçük bir neden. Dedim ki, “Asıl neden 413 tane şirket var, sadece BİST’i konuşuyoruz, öbürlerini konuşmuyoruz bile. Aralarından 45 tanesine kurumsal yönetim derecelendirme yaptım. Siz diyorsunuz ki bu şirketler yüksek. Bu şirketler zaten kurumsal oldukları için kurumsal yönetim derecelendirme yaptırdılar. Yani yaptıran şirketleri sizin notunuz yüksek diye cezalandırmaya gideceğinize, yaptırmayanlara bakın”. Zaten derecelendirilen şirketlere baksanız en baba şirketler. Yani nerede yeni açılanlar, nerede küçük şirketler? Bunların hiçbir tanesi yok. Tabi biz çok dikkatli olmaya çalışıyoruz. Biz ticari kurumuz, para kazanıyoruz. Derecelendiriyorsak ve bunun karşılığını alıyorsak, ben gider incelerim, yapmış mı yapmamış mı?

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali uzun24 Aralık 2013 16:35

    hep merak etmişimidr.bukadar ahkam kesenler piyasada n ne kazanıyorlar...yani teknikçiler.kendileri oynayıp ne kazanıyorlar.yoksa sadece ahkam mı kesiyorlar..

  • Kaan KILIÇ23 Aralık 2013 19:11

    karşısında cahil insanlar olunca,konuşma bişeye benzemez...