Ana SayfaPiyasaAktif yatırımcının kaçta kaçı kazanıyor?---

Aktif yatırımcının kaçta kaçı kazanıyor?

10 / 10
Aktif yatırımcının kaçta kaçı kazanıyor?
23 Aralık 2013 - 13:36 www.borsagundem.com

BEN CARİ AÇIĞIN İYİYE GİTTİĞİNİ GÖRMÜYORUM

-ABD verilerinin iyi gelmesi bizde yanlış algılanıyor. Bunu nasıl açıklarsınız?

Ali Perşembe: Bence tek kelimeyle sürdürülebilecek bir şey değil. Temeli yanlış. Eskiden Amerika aksırsa biz nezle olurduk. İşler orada iyiyse bütün dünyada iyiydi. Aslında hala öyle. Temelinde doğru olan o. Şimdi öyle bir hale geldi ki adam, “Orada para basıyor” diye, “Amerika’da işler kötü olsun” diye dua ediyor. Şimdi müthiş bir pompalama oldu gelişmekte olan ülkelerle ilgili, işte “Onlar dünyanın motoru falan…” diye. Sonradan ortaya çıktı ki kırılganlıkların hepsi arkada duruyor. Kaldı ki bizim kırılganlıklarımız daha da artıyor. Ben cari açığın iyiye gittiğini görmüyorum. Bence 2014’de başta Amerika olmak üzere hatta Avrupa’da kıpırdanmalar başladı, para tekrar memleketine dönecek. Daha da zor olacak gelişmekte olan ülkeler için 2014. Tabi büyüme rakamları yine hızlı olabilir.

-“Domuza ruj sürseniz de domuz yine aynı domuzdur” demiştiniz. Bunu Amerika için mi yoksa Amerikalar için mi söylemiştiniz?

Ali Perşembe: Ben bunu Amerika finans sistemi için söylemiştim. Bu son 2008 krizinde hiç adil davranmadılar. Büyüklere yardım edip, piyasalara yardım edip, bir iki tanesini göstermelik alaşağı edip, öyle gittiler. Demek ki sistem orada da öyle işliyor. Bütün sistemin çökmesine izin verseydi ne olacaktı? Belki biz bile burada oturamayacaktık. Ama yapılanlar doğru değil. Siz gidin büyükleri kurtarın, küçükler ölsün. Esas sorun bu dünyadaki gelir dağılımının facia bir yere gitmesi. O nasıl düzelecek ben de bilmiyorum. Fazla regülasyona karşıyım her zaman için. Çünkü regülasyonun sonuç verdiğini görmedim…

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali uzun24 Aralık 2013 16:35

    hep merak etmişimidr.bukadar ahkam kesenler piyasada n ne kazanıyorlar...yani teknikçiler.kendileri oynayıp ne kazanıyorlar.yoksa sadece ahkam mı kesiyorlar..

  • Kaan KILIÇ23 Aralık 2013 19:11

    karşısında cahil insanlar olunca,konuşma bişeye benzemez...