Ana SayfaPiyasaAkiş GYO ve Garanti Yatırım Ortaklığı sorusu---

Akiş GYO ve Garanti Yatırım Ortaklığı sorusu

1 / 2
Akiş GYO ve Garanti Yatırım Ortaklığı sorusu
28 Kasım 2017 - 08:24 www.borsagundem.com

BOŞLUK DOLDU

SORU- Akiş GMYO kârını ciddi şekilde artırmasına rağmen düşüyor. Nasıl bir pozisyon almakta fayda var? Fiyat maliyetimin altında ve bekliyorum.

Aydın

CEVAP- Akiş GYO’nun geçmiş yıl bilançoları incelendiğinde dalgalı bir kârlılık elde ettiğini görüyoruz. Düzenli kâr artışına sahip olmayan şirket, bazı yıllar kârını artırırken bazı yıllar düşürüyor. Geçtiğimiz yıl kârını düşüren şirketin bu yılın dokuz aylık dönemindeyse ciddi oranda arttırdığı gözlenmekte. Söz konusu tutar göz önüne alındığında şirketin bu yıl sonunda 2016 yıl sonu bilançosuna göre kârını kayda değer oranda artırması beklenmeli. Bununla birlikte kârdaki artış olumlu olmakla birlikte istikrarlı bir büyümenin olmasının daha da önemli olduğunu göz ardı etmemeli. Geçmiş yıl verileriyle birlikte değerlendirildiğindeyse kâr artışının bir sonraki yıl da devam edip etmeyeceğini kestirmek zor. Neticede mevcut durumda istikrarlı bir büyümenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine dair güçlü bir işaret alınabilmiş değil. 

Fiyat seyri takip edildiğindeyse Ocak 2017’den itibaren kademeli olarak yükselen hissenin çıkışını mayıs ayında boşluk bırakarak sürdürdüğü görülüyor. Sonrasındaysa yatay bir seyir yaşandı. Kârdaki artışa rağmen yatay trend varlığını korumakla birlikte satış baskısı öne çıktı. Bu durum mayıs ayında oluşan boşluğun dolmasına neden oldu. Gelinen aşamada hissenin teknik olarak tekrar yönünü yukarı çevirmesi gündemde. Göstergelere bakıldığında da fiyat kazanç oranının 2015’in ikinci yarısından itibaren sektör ortalamasının altına kaydığı gözleniyor. Kârdaki artışın devam etmesi hissenin tekrar yönünü yukarı çevirmesine olanak tanıyacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)