Ana SayfaPiyasaAkfen GYO ve Adese sorusu---

Akfen GYO ve Adese sorusu

2 / 2
Akfen GYO ve Adese sorusu
19 Aralık 2016 - 09:25 www.borsagundem.com

ORTAK SATIŞLARI AÇIKLANMAK ZORUNDA

SORU- Adese ortak satışından dolayı çok fazla düştü. Adese yatırımcı yetkilisi ile görüştüm. Yatırım yapıyoruz dediler. Ortak olan şirketlerimiz satıyor dediler. Ortak satışının bittiğini nereden bileceğiz? Tepki alımı ne zaman gelir? 

Necati Duran

CEVAP-Adese, aralık ayının ilk günü en düşük 1,53 TL’yi test ettikten sonra gelen alımlarla birlikte yukarı yönlü bir hareket sergiledi. Son olarak 16 Aralık 2016 günü kapanışını 1,85 TL’den gerçekleştirdi. Söz konusu çıkış birçok yatırımcı için önemeli görülse de geçtiğimiz yıl nisan ayında test ettiği zirve seviyesi göz önüne alındığında pek de anlamlı kalmayabilir. Zira hisse, Nisan 2015’te en yüksek 9,53 TL’yi görmüş ardından da gelen satışlarla birlikte gerilemişti. Geçtiğimiz kasım ayında ise önce ortaklardan Selva Gıda ardından da Seha İnşaat’ın satışlarını görmekteyiz. Söz konusu satışların hissedeki düşüş eğiliminin güçlenerek devam etmesine katkıda bulunduğu anlaşılıyor. Ancak hissedeki düşüş yeni değil ve Nisan 2015’te gördüğü en yüksek seviyeden bu yana gerileme devam ediyor. Yaşanan düşüşte firmanın arzu edilen kâr artışını gerçekleştirememesinin etkisi bulunuyor. Mevcut haliyle şirketin geçekleşen cirosu ile elde edilen kâr arasında yeterli uyum bulunmuyor. Bu da ister istemez hissenin fiyatını olumsuz yönde etkiliyor. Geçtiğimiz yıl firmanın kârının artmasında yatırım faaliyetlerinden elde edilen gelirin katkısı bulunuyor. Şirket her ne kadar dokuz aylık bilançosunda kârını bir miktar artırmış olsa da son çeyrekte yatırım faaliyetlerinden gelir elde edememesi halinde 2015’in gerisinde bir kârlılıkla karşılaşacak.

Tüm bunlardan ayrı olarak her ortağın gerek duyması halinde sahip olduğu payları satması mümkün. Özel durumlar haricinde bu satışları engellemek söz konusu değildir. Adese ile ilgili en son ortaklardan Seha İnşaat, 28 Kasım 2016 günü 1,75-1,80 TL aralığında satış yaptı. Satışın ardından ortağın payı yüzde 8,90’a geriledi. Büyük ortakların satış yapmaları halinde bunu kamuyla paylaşmaları mevzuat gereğidir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)