Ana SayfaŞirket HaberleriAkdeniz Güvenlik’in yeni hedefleri---

Akdeniz Güvenlik’in yeni hedefleri

7 / 8
Akdeniz Güvenlik’in yeni hedefleri
17 Ekim 2014 - 11:27 www.borsagundem.com

YERİ ZAMANI GELDİĞİNDE TÜM ŞİRKETLERİ HALKA ARZI DÜŞÜNÜYORUZ

-Grubunuzdaki diğer şirketlerden halka arz hazırlığı yapılan var mı?

Necmeddin Şimşek: Ben hep şu prensibi savunurum ve yine üstüne basa basa söylemek istiyorum. İnsanların kişisel servet biriktirmesini son derece tehlikeli ve yanlış buluyorum. Ancak şirketlerin, insanların ve tüzel kişilerin sermaye biriktirmesini de zorunlu buluyorum. Şimdi bu prensipten yola çıkınca biz şahsi servet yapmıyoruz ve şirketlerimizin sermayelerini geliştirip büyütmeye çalışıyoruz.
Tüm şirketlerimizin Türkiye’nin bir varlığı haline gelmesini ve gelecek nesillere de hizmet üretmesini hedefliyoruz ve bunu başarmak için gayret ediyoruz. Buda şu demek oluyor. Yeri zamanı geldiğinde tüm şirketlerimizi halka açmayı düşünüyoruz.
Ama bu hemen planladığımız bir şey değil. Orta ve uzun vadede düşünüyoruz. Teknoloji şirketimiz buna daha yakın ve belki 2016 yılında olabilir. Şirketin biraz daha oturması lazım çünkü kamuya mahcup olmamamız lazım.

 

-Şubat ayında, daha seçimler yapılmadan önce dolar kuru için “2,39 civarlarını gören dolar kurunu fazlasıyla spekülatif buluyorum. Siyasal çalkantıların sona ermesi ve manipülatif hareketlerin kesintiye uğramasıyla birlikte kurun 1.93-1.97 civarına oturacağını düşünüyoruz” demiştiniz. Sonraki aylarda dolar 2.29’u gördü, dün de 2.26’dan kapanış yaptı. Doların bu gidişi için şimdi ne düşünüyorsunuz? Yurt dışına ‘hizmet’ ihraç eden bir şirketler grubu olarak dövizdeki bu yükseliş sizi hangi yönde etkiliyor?

 

Necmeddin Şimşek: Tabi bizim dövizle bir anlaşmamız olmadığı için bizim kur riskimiz yok. O günkü siyasi konjonktürde baktığımızda ben hakikaten manipülatif görüyordum. Bu siyasi ve güven ortamıyla direkt ilgili. O günden bugüne baktığımızda atlatılan travmalar ve toplumun yaşadığı travmalar hafife alınacak şeyler değil. Türkiye çok kritik bir dönemden geçiyor. Ama ben bazı şeylerin suni olduğunu düşünüyorum. Bana göre Türk halkının yapması gereken kur riskini almadan ticaretlerini sürdürmeleri gerekir. 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • simitçi17 Ekim 2014 12:13

    28,6 trilyon kdv iadesi var. bu paralar nereye gidecek.

  • akpli17 Ekim 2014 12:11

    asgari ücretin aylık maliyeti=1330tl yıllık maliyet=15,960tl 3 yıllık maliyet=47880 tl 1200 kişiden hesaplarsak 1200*47880=57,456,000 tl 57 trilyon etti. ihale 158 trilyon. 100 trilyon kar mı var. paralar kime gidiyor.