Ana SayfaYatırımcı KöşesiAkdeniz Güvenlik ve İhlas Ev Aletleri sorusu---

Akdeniz Güvenlik ve İhlas Ev Aletleri sorusu

2 / 2
Akdeniz Güvenlik ve İhlas Ev Aletleri sorusu
07 Mayıs 2020 - 08:57 www.borsagundem.com

DESTEK OLUŞTURDU

SORU- İhlas Ev Aletleri hep düşüyor. Hisse 4.19 dan 2,40 düşünce aldık ancak ondan bu yana hala düşüyor. Şu an 1,70 ne yapmalıyız? 

Naif Gerçek 

CEVAP- Bir hissenin hızlı şekilde düşmesi tek başına alım için neden olmamalı. Öncelikle düşüş gerekçesinin öğrenilmesi ve bu gerekçenin uzun vadede ne anlam ifade ettiğinin öğrenilmesi yerinde olacaktır. Korona virüsten kaynaklı hisse senedi piyasasında yaşanan düşüşten İhlas Ev Aletleri de etkilendi ve 10 Mart 2020 günü gördüğü en yüksek seviyesi 4,19 TL’nin ardından hızlı bir şekilde geriledi. Bu anlamıyla düşüşün ekonomiye yönelik genel bir dalgalanma ile alakalı olduğu söylenebilir. Şirketin mali yapısı incelendiğinde ise son iki yılda kâra geçtiği ve son yıl kârını artırdığı görülmekte. Bunu olumlu bir gelişme olarak değerlendirmek gerekiyor. Mali tablosu yakından incelendiğindeyse diğer faaliyet giderlerinin azaltılıp aynı kalemdeki gelirlerin artırılmasının neticesinde yıl sonu kârının artığı gözlendi. Artan kâr, hissenin performansına olumlu yönde etkide bulunurken hisse geçtiğimiz yıl süresince yükseldi. Çıkış geçtiğimiz şubat ayına kadar devam ederken sonrasında piyasada oluşan paniğin etkisiyle satışa döndü. Hissenin son kapanış fiyatına göre Fiyat kazanç oranı 13,90. Bu oran son iki yılın f/k oranı göz önüne alındığında düşük kalıyor. Piyasalarda yeni bir satış dalgasının gelmemesi halinde hissenin mevcut işlem gördüğü 1,70 seviyelerinin altına kayması beklenmemeli. Zira hissenin bu seviyelerde destek oluşturduğu gözleniyor. Öte yandan elde edilen kârın koruması ve daha da artırılabilmesi halinde hisseye olan ilginin güçlenmesi ve bunun da fiyata olumlu yönde yansıması gündeme gelebilecektir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EKRİST07 Mayıs 2020 18:07

    bu hisse senetlerine nasıl paranızı yatırırsınız hayret bir şey ondan sonrada neden kayıp ediyorum borsa da diyip ağlarsınız.