Ana SayfaPiyasaAkdeniz Güvenlik ve Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sorusu---

Akdeniz Güvenlik ve Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sorusu

1 / 2
Akdeniz Güvenlik ve Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sorusu
01 Şubat 2017 - 09:42 www.borsagundem.com

CİROSU ÇIKIYOR AMA KÂRI YÜKSELMİYOR

SORU (1) - Akdeniz Güvenlik firması sürekli iş almakta ama bu ihaleler hiç hisse fiyatlarına yansımıyor. Nedendir?

Yakup Arabul

CEVAP - Akdeniz Güvenlik’in mali yapısı incelendiğinde firmanın gelirini istikrarlı bir şekilde yükselttiğini görmek mümkün. Şirketin 2011 yıl sonundaki brüt geliri 117,8 milyon TL iken arada geçen yıllar içinde düzenli olarak gelirini yükseltti ve 2015 yıl sonunda brüt geliri 353,2 milyon TL’ye çıktı. Yaklaşık üç katı bir artış söz konusu. Ancak kârı için aynı tespiti yapmak zor. Zira aynı zaman diliminde kârında gözlenen hareketliliğe rağmen benzer seviyeleri aşamadı. Son açıklanan 2016 dokuz aylık bilançosunda da brüt gelirinde artış devam etmesine rağmen dönem kârındaki artış cirosuyla kıyaslandığında yetersiz düzeyde. Görüldüğü kadarıyla firmanın cirosunu yükselmesine rağmen aynı oranda artan maliyet ve gider kalemi nedeniyle kârında yeterli artış gerçekleşemiyor. Bu da firmanın kârının elde edilen ciro ile kıyaslandığında zayıf kalmasına neden oluyor.

Şirketin mali performansının yetersizliği hissenin fiyatına da yanıyor. Hisse, halka arzdan sonra bir süre düşse de sonrasında gelen alımlarla birlikte yükseldi. Ancak 11 Şubat 2013 günü düzeltilmiş verilerle en yüksek 9 TL’ye kadar çıksa da ardından hızla değer yitirdi. Düşen ivmeyle hareket eden hisse, şimdilerde 2,75 TL’nin üzerinde tutunuyor. Hissenin 31 Ocak 2017 tarihli kapanış fiyatı ise 2,87 TL. Mevcut fiyat, hissenin 2012 yılındaki ilk işlem fiyatı olan 3,88 TL’nin altında bulunuyor. Yatırımcıların cirosu kadar kârını da artırabilen firmaları takip etmesinde yarar var.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • philadelphos01 Şubat 2017 14:05

    HLGYO 1. Her yıl düzenli temettüsü ödedi,kar payını az da olsa dağıttı.dürüst davrandı. 2.İFM inşaatı ihalesi yapıldı(Devlet arsayı geç verdi o yüzden gecikme oldu).3 .Gerçek değere geçti. Değeri arttı.4.Güçlü bir spekülatör gelmedi .Diğerleri top çevirip duruyor. Beklemedeyiz. YTD

  • yatırıncı01 Şubat 2017 11:34

    eeeppppp... aynı cevap ezberleyen ezberledi.daha güçlü şirketler takip edilmeli cevap aynı. halk gyo emlak gyo.sin gyo iş gyo bunlar hep gariban şirketimi?